Duall w asus A7N8X–E deluxe

Witam

pytanie: kture z banków pamięci na płycie to duall
są trzy:(1)dimm_A1,(2)dim_A2,(3)dimm_B1 wg. sprzezedawcy plyty to (2 i 3), wg. mnie to (1 i 3)
kto ma racje? w obu przypadkach komp wyświetla to samo tzn. DDR Timing Enabled, Dual Chanel mode

Odpowiedzi: 5

Surround wyciągniesz z zintegrowanej dzwiękówki przez gniazdo SPDIF,ale nie sądzę źeby ten Technics je posiadał.
Pozostaje podłączenie chinchami,ale to w stereo.
Wpisz surround w szukajce,jest kilka tematów.
MarcinX
Dodano
16.12.2004 17:34:53
hmm, rozumiem ze ta wieza ma komplet glosników ? (nie moglem znalesc rysunku). No i wazne, do czego ja podlaczasz ? (do jakiej karty dzwiekowej). Z normalnymi (dobrymi)wiezami jest tak ze z tyłu mają wyjscia od wzmacniacza typu Chnich, aby podlaczyc je potrzebujesz kabla, wtyczek chinch meskich z obydwu stron + (w kazdym elektornicznym sklepie) wejscie (mini)jack z dwoma chinchami zenskimi(jakby laczenie sygnalu w jeden). Tylko ze to co ci teraz mowie to bedzie (chyba) tylko w wiezy z dwiema kolumnami i dzwiek nie bedzie surround tylko stereo. Dzwiek surround uzyskasz jesli bedziesz mial 4 kolumny(co najmniej), poniewaz w systemie surround firmy Dolby dzwiek dzieli sie na Przedni i Tylni, a w zwyklym stereo na prawy i lewy.

P.S. chinch zenski to ten z dziurka, a meski z dzyndelkiem :D
Lucky
Dodano
16.12.2004 16:55:49
Dzięki wszystkim :)
teraz coś nowego ,jak i jakimi kablami połączyć wyjścia audio z tej płyty na wieźe Technics model SA–EH770 , aby w pełni wykoźystać surround
krypa
Dodano
16.12.2004 00:02:57
Z tabelki zapewne to odczytałeś, sprzedawca i ty masz racje, slot 1 i 2 jest pirwszym kanałem, a trzeci slot ma funkcje drugiego kanału. Tak samo jest na wszystkich płytach z trzema slotami DDR/dual channel.
spiderko
Dodano
15.12.2004 16:22:39
Obsadzamy zazwyczaj tak na kaźdej płycie – pierwszy i ostatni (bądź jak kto woli trzeci) slot
darek_dade
Dodano
15.12.2004 06:03:38
krypa
Dodano:
15.12.2004 01:16:09
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1