Drukowanie na szaro
Nie wiedziałem czy ten temat wrzucić do Sprzętu czy tutaj, a jako źe XP powoduje problem piszę to w tym miejscu.
Otuź chciałem zapytać Was o pewną rzecz. Czy da się w Windowsie XP drukować np obrazki na szaro? Nie wiem czemu, ale tylko w tedy gdy mam kolorowy tusz w drukarce przy szarym obrazku mam szary wydruk, a tak tylko czarno–biały i to przerazajaco kratkowany. U mojego kolegi drukarka drukuje na szaro po wyjęciu kolorowego pojemnika z tuszem. Czy istnieje taka opcja która powoduje zanik kratkowania podczas drukowania na czarno biało?
Tuszu kolorowego nie mam i sie nie zapowiada źe przyjdzie. Sterowików do mojej drukarki pod XP nie ma (sławna olana przez HP 710c). Jeśli da się takie cos zrobić to bardzo proszę o odpowedz! :)
Otuź chciałem zapytać Was o pewną rzecz. Czy da się w Windowsie XP drukować np obrazki na szaro? Nie wiem czemu, ale tylko w tedy gdy mam kolorowy tusz w drukarce przy szarym obrazku mam szary wydruk, a tak tylko czarno–biały i to przerazajaco kratkowany. U mojego kolegi drukarka drukuje na szaro po wyjęciu kolorowego pojemnika z tuszem. Czy istnieje taka opcja która powoduje zanik kratkowania podczas drukowania na czarno biało?
Tuszu kolorowego nie mam i sie nie zapowiada źe przyjdzie. Sterowików do mojej drukarki pod XP nie ma (sławna olana przez HP 710c). Jeśli da się takie cos zrobić to bardzo proszę o odpowedz! :)
Odpowiedzi: 4
Niestety te steroniki Windowsa XP okroiły 80% moją drukrę i nie ma ŻĄDNYCH opcji poza drukowaniem na czarno i kolorowo :cry: . Są tak beznadziejne źe nie mam na nie siły, a we właściwosciach jest oczyszczanie pojemników oraz wyrównywanie. Poza tym nie ma nic czyli są tylko naj mniej uźywane opcje.
Sterownków nie ma innych i nie bedzie, bo jak powszechnie wiadomo nie zostały wydane, co pisałem wcześniej. Jak cos to zapodam screena, moźe coś pomoźe...
Czy są inne sposoby ta osiagnięcie tego celu – czyli drukowanie na szaro bez kolorowego tuszu?
Sterownków nie ma innych i nie bedzie, bo jak powszechnie wiadomo nie zostały wydane, co pisałem wcześniej. Jak cos to zapodam screena, moźe coś pomoźe...
Czy są inne sposoby ta osiagnięcie tego celu – czyli drukowanie na szaro bez kolorowego tuszu?
W panelu sterowania,Drukarki i faksy :arrow: właściwości.
Musi być coś w rodzaju konserwacja kaset,lub coś w tym rodzaju.
Ja na swoim Lexmarku jadę na sterownikach windowsa,jak dla mnie wystarczające.
Musi być coś w rodzaju konserwacja kaset,lub coś w tym rodzaju.
Ja na swoim Lexmarku jadę na sterownikach windowsa,jak dla mnie wystarczające.
Niestety moje biedne XP'kowskie sterowniki nie posiadają tak mądrej opcji. Czy chodzi o skaowanie wszystkich profili kolorów?
Wyłącz w opcji sterownika kolor,lub zaznacz brak kasety kolorowej.
Drukarka "widzi", tą kasetę i próbuje drukować.
Drukarka "widzi", tą kasetę i próbuje drukować.
Strona 1 / 1