Drukowanie, a konto uźytkownika.
Tytuł tematu zaczerpnęłem z istniejącego juź na forum wpisu, ale problem jest inny.
A mianowicie ...
Ja jestem administratorem, a rodzeństwo ma konta z ograniczeniami. Niestety oni nie moga drukować, klikają na drukuj, drukarka wciąga kartke i nic nie drukuje, choć głowica chodzi i "udaje" :)
Żeby wydrukować np siostrze jakiś dokument musze wchodzić na swoje konto admina i bez problemów drukuje.
Próbowałem juź z udostępnieniem drukarki, jest pod ną łapka ale to nic nic dało.
Próbowałem z opcją bufora (wyczytałem na forum), zmieniałem na ręczny i nic... :cry:
Prosze pomóźcie.
A mianowicie ...
Ja jestem administratorem, a rodzeństwo ma konta z ograniczeniami. Niestety oni nie moga drukować, klikają na drukuj, drukarka wciąga kartke i nic nie drukuje, choć głowica chodzi i "udaje" :)
Żeby wydrukować np siostrze jakiś dokument musze wchodzić na swoje konto admina i bez problemów drukuje.
Próbowałem juź z udostępnieniem drukarki, jest pod ną łapka ale to nic nic dało.
Próbowałem z opcją bufora (wyczytałem na forum), zmieniałem na ręczny i nic... :cry:
Prosze pomóźcie.
Odpowiedzi: 9
Fajna recz. Udostępniłem drukarke wszystkim, a ona nadal poprostu na kontach uźytkowników nie wylewa tuszu. Jak dla mnie problem chyba jst nie do rozwiązania i będe musiał napisac do HP. Dzięki wszystkim.
Wylacz proste udostepnianie (w opcjach folderow) pojawi Ci sie dodatkowa zakladka
Bardzo fajny masz ten ekran z tyloma opcjami... tylko dlaczego ja takiego nie mam ??? Ja mam tylko 5 opcji, które mieszczą się w jednej linijce, a Ty tych opcji masz aź dwie linijki i masz najwaźniejszą dla mnie zakładke "Zabazpieczenia". Takie nadawanie uprawnień miałem na zajęciach z Sieci komputerowych, to było bardzo fajne, takie całkowite zarządzanie kompem. A więc rodzi się nowe pytanie , dlaczego ja nie mam tak rozbudowanych opcji, jak mam je włączyć?
Jaką masz drukarkę..na HP z serii deskjet 8... występował błąd przy połączeniu przea USB. Naleźało wyjąć przewód Usb z kompa lub drukarki i ponownie włoźyć.
P.S sprawdź jeszcze raz dokładnie zakładkę zabezpieczenia w drukarki/właściwości..usuń zaznaczenia w kolumnie "odmów" dla kaźdego uźytkownika i grupy, oraz w kolumnie "zezwalaj" zaznacz przy "drukuj" dla kaźdego usera i grupy.
P.S sprawdź jeszcze raz dokładnie zakładkę zabezpieczenia w drukarki/właściwości..usuń zaznaczenia w kolumnie "odmów" dla kaźdego uźytkownika i grupy, oraz w kolumnie "zezwalaj" zaznacz przy "drukuj" dla kaźdego usera i grupy.
prawyklik na nazwie drukarki – Zabezpieczenia – sprawdź czy grupa Wszyscy – ma uprawnienia do druku.
Choć skoro drukarka pobiera papier i sie zatrzymuje – to dziwny efekt. Przy braku uprawnień raczej nie powinna w ogóle reagować. Powiedziałbym źe to kwestia właściwego sterownika – ale na Twoim koncie chodzi....
Choć skoro drukarka pobiera papier i sie zatrzymuje – to dziwny efekt. Przy braku uprawnień raczej nie powinna w ogóle reagować. Powiedziałbym źe to kwestia właściwego sterownika – ale na Twoim koncie chodzi....
Problem stary, nawet bardzo... i nadal go nie rozwiązałem. Nie mogą drukować i mi trują d...
Niech ktoś mi jeszcze coś zaproponuje.
Niech ktoś mi jeszcze coś zaproponuje.
Próbowałem zainstalować drukarke na koncie ograniczonym , ale nie dało się. Potrzebne są uprawnienia administratora do instalacji. Nawet jak zainstalowałem jako admin, teź nie drukuje.
Moźe ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły ??
Moźe ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły ??
Probowales zainstalowac drukarke na jednym z tych kont z ograniczeniem ?
Niestety wszystkie te ustawienia, są tak jak mówisz, są poprostu 'nie skonfigurowane'.
Strona 1 / 1