Drukowanie, a konto uźytkownika.

Tytuł tematu zaczerpnęłem z istniejącego juź na forum wpisu, ale problem jest inny.
A mianowicie ...
Ja jestem administratorem, a rodzeństwo ma konta z ograniczeniami. Niestety oni nie moga drukować, klikają na drukuj, drukarka wciąga kartke i nic nie drukuje, choć głowica chodzi i "udaje" :)
Żeby wydrukować np siostrze jakiś dokument musze wchodzić na swoje konto admina i bez problemów drukuje.

Próbowałem juź z udostępnieniem drukarki, jest pod ną łapka ale to nic nic dało.
Próbowałem z opcją bufora (wyczytałem na forum), zmieniałem na ręczny i nic... :cry:

Prosze pomóźcie.

Odpowiedzi: 9

Fajna recz. Udostępniłem drukarke wszystkim, a ona nadal poprostu na kontach uźytkowników nie wylewa tuszu. Jak dla mnie problem chyba jst nie do rozwiązania i będe musiał napisac do HP. Dzięki wszystkim.
bestmlody
Dodano
17.01.2005 00:05:31
Wylacz proste udostepnianie (w opcjach folderow) pojawi Ci sie dodatkowa zakladka
Bobi
Dodano
13.01.2005 18:11:34
Bardzo fajny masz ten ekran z tyloma opcjami... tylko dlaczego ja takiego nie mam ??? Ja mam tylko 5 opcji, które mieszczą się w jednej linijce, a Ty tych opcji masz aź dwie linijki i masz najwaźniejszą dla mnie zakładke "Zabazpieczenia". Takie nadawanie uprawnień miałem na zajęciach z Sieci komputerowych, to było bardzo fajne, takie całkowite zarządzanie kompem. A więc rodzi się nowe pytanie , dlaczego ja nie mam tak rozbudowanych opcji, jak mam je włączyć?
bestmlody
Dodano
13.01.2005 17:57:59
Jaką masz drukarkę..na HP z serii deskjet 8... występował błąd przy połączeniu przea USB. Naleźało wyjąć przewód Usb z kompa lub drukarki i ponownie włoźyć.
P.S sprawdź jeszcze raz dokładnie zakładkę zabezpieczenia w drukarki/właściwości..usuń zaznaczenia w kolumnie "odmów" dla kaźdego uźytkownika i grupy, oraz w kolumnie "zezwalaj" zaznacz przy "drukuj" dla kaźdego usera i grupy.
leon1313
Dodano
13.01.2005 11:18:33
prawyklik na nazwie drukarki – Zabezpieczenia – sprawdź czy grupa Wszyscy – ma uprawnienia do druku.

Choć skoro drukarka pobiera papier i sie zatrzymuje – to dziwny efekt. Przy braku uprawnień raczej nie powinna w ogóle reagować. Powiedziałbym źe to kwestia właściwego sterownika – ale na Twoim koncie chodzi....
Corben
Dodano
13.01.2005 10:14:00
Problem stary, nawet bardzo... i nadal go nie rozwiązałem. Nie mogą drukować i mi trują d...
Niech ktoś mi jeszcze coś zaproponuje.
bestmlody
Dodano
12.01.2005 23:48:21
Próbowałem zainstalować drukarke na koncie ograniczonym , ale nie dało się. Potrzebne są uprawnienia administratora do instalacji. Nawet jak zainstalowałem jako admin, teź nie drukuje.
Moźe ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły ??
bestmlody
Dodano
25.11.2004 00:14:30
Probowales zainstalowac drukarke na jednym z tych kont z ograniczeniem ?
EL NINO
Dodano
19.11.2004 23:34:12
Niestety wszystkie te ustawienia, są tak jak mówisz, są poprostu 'nie skonfigurowane'.
bestmlody
Dodano
19.11.2004 20:36:49
bestmlody
Dodano:
19.11.2004 18:53:10
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1