drugie ustawienia w win xp i komunikator dead ;/
po formacie, wrzuceniu windowsa xp proffesional i zainstalowaniu antywira (NAV2004 lub nowsze NSW) mam problemy z komunikatorami na drugim koncie uzytkownika, tzn nie dziala komunikator gg i tlen, sam norton tez wariuje,wylacza live updata, albo ze nie mam rejestracji.
na koncie admina (tzn tym pierwszym) wszystko jest w jak najlepszym porzadku, wszystko chodzi jak trzeba, a bez wzgledu jakie konto drugie utworze to na tym dodatkowym net chodzi ale gg nie ma, o co chodzi??
moze ktos mial to samo? jak sobie z tym poradzic?
pzdr
na koncie admina (tzn tym pierwszym) wszystko jest w jak najlepszym porzadku, wszystko chodzi jak trzeba, a bez wzgledu jakie konto drugie utworze to na tym dodatkowym net chodzi ale gg nie ma, o co chodzi??
moze ktos mial to samo? jak sobie z tym poradzic?
pzdr
Odpowiedzi: 7
To mozesz sprobowac jeszcze jednej rzeczy mianowicie jezeli uzywasz gg, to sproboj odpalic wersje www tego komunikatora http://web.gadu–gadu.pl powinno zadzialac, albo skontaktuj sie poprostu z administratorem sieci, zeby Ci pomogl...i musi to zrobic.
nie zdazylam jeszcze zrobic ;), po formacie przetestuje i dam znac, narazie po prostu wrzucilam starszego antywira i tyle..
dzieki
pzdr
dzieki
pzdr
Nie ma za co. A pomoglo?
dzieki ;)
pozdrawiam
pozdrawiam
Panel sterowania –> zapora systemu windows –> wyjątki –> dodaj program –> i szukasz gadu gadu czy tlen (ale zamiast tych dwóch komunikatorów polecam ściągnąć konnekta z www.konnekt.info – to taki multikomunikator) i jak juz znajdziesz plik gg.exe czy tlen.exe to klikasz ok. Jak danego programu nie ma na liscie to klikasz przegladaj i tam szukasz.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
no tak,ale ten problem sie pojawia zanim zainstaluje firewalla (o np. ZONE alarm Ci chodzi np?), a w NAV nie mialam firewalla, chyba ze chodzi Ci o zapore windowsa po instalacji SP2??
jesli chodiz o windowsowskiego firewalla to mozesz mi napisac jak to zrobic?
z gory dzieki, pozdrawiam
jesli chodiz o windowsowskiego firewalla to mozesz mi napisac jak to zrobic?
z gory dzieki, pozdrawiam
Odblokuj porty w firewallu, na kazdym koncie z osobna.
Strona 1 / 1