drugi win xp na sata–problem

witam wszystkich ,podczas instalacji jescze jednego win xp ,na dysku sata ,w pierwszej fazie instalacji przebiega wszystko normalnie az do perwszego instalacyjnego przeladowania (oczywiscie sterowniki sata podane)poprostu niema utworzenia botmenadzera ,wiec zainstalowalem acronis botmenadzer i on rowniez niewykrywa nowopowstałego systemu ,co zrobic zeby dokonczyc instalacje

Odpowiedzi: 8

A ustawiłes partycje na której instalujesz system na Active ???
BROOK
Dodano
27.05.2005 10:15:08
Znowu się pogubiłem:
system obecny jest na sata "c" a drugi ma byc na "F" tez sata

Zaś w kolejnym poscie
pisze wyraznie ata i sata i wspominam o systemach na sata "w obecnym czasie mam ata i sata ,system obecny jest na sata

I mniej więcej tak samo wyglądają pozostałe wyjasnienia.
Póki co wydaje mi się, źe wiem, iź system jest na SATA i to pierwszej partycji tego dysku. Nie iwem za to juź czy są dwa dyski czy jeden na partycje podzielony, czy są one – w wypadku dwóch – SATA czy SATA i ATA.

To pewnie wszystko moja wina, bo juź po dobranocce to i nie kumam oczywistych(?) rzeczy.

A tak przy okazji – pofatygowąłeś się w ogóle by sprawdzić jak są, ew. jak powinny być opcje dot. kontrolerów w BIOS–ie ustawione dla takiej kombinacji dysków jaką masz, ?
Rebe
Dodano
19.05.2005 21:34:17
drogi rebe " Dwa systemym ozan postawić na jednej partycji" jak pisze "c" i "f" to logiczne ze to nie jedna partycja,dalej " źe o dwa dyski i to dwa SATA chodzi" pisze wyraznie ata i sata i wspominam o systemach na sata "w obecnym czasie mam ata i sata ,system obecny jest na sata "Właściwości płyty głównej
Nazwa płyty głównej Asus A7N8X v2.0 Deluxe–nVidia–nForce
amon
Dodano
19.05.2005 21:04:11
amon – bardzo prosze nie dyskutuj na temat tego co i dlak ogo ma być jasne. Dwa systemym ozan postawić na jednej partycji – tylko co z tego.
Teraz juź zaczynasz jakichś informacji udzielać – wiadomo przynajmniej , źe o dwa dyski i to dwa SATA chodzi, ale dalej nie np. co to za płyta – moźe w BIOS–ie naleźy ustawienia kontrolera sprawdzić.
To smao jest z oznaczeniem partycji – dlaczego F;\ ?–Choć to atkurat najmniejszy paewnei problem.

Zasada jest prosta – to o pisaniu postów – masz problem – opisz go tak by źadnych wątpliwości nikt nie miał.
Wyciąganie informacji od Ciebie naprawdę nie jest ,dla mnie, zajęciem ulubionym.

PS.
Są dyski mające opory w pracy z niektórymi chipsetami, ale przeciez to jest tylko ....ciekawostka.
Rebe
Dodano
19.05.2005 20:43:16
"podczas instalacji jeszcze jednego win xp" wydaje mi sie ze to bylo jednoznaczne tym bardziej skoro wspominam o bootmanagerze co sugeruje ze jest on potrzebny do wyboru systemu ,w takim razie dopowiem ze poprostu chce miec dwa systemy xp z mozliwoscia wyboru ,a wiem ze przy dyskach ata dwoch niemialem probl,natomiast w obecnym czasie mam ata i sata ,system obecny jest na sata "c" a drugi ma byc na "F" tez sata,nadmienie ze jak instaluje linuxa ,bootmenger widzi linuxa
amon
Dodano
19.05.2005 20:27:29
amon – a w którym fragmencie pierwszego postu jest mowa o tym, źe usiłujesz ten system na innej partycji postawić
witam wszystkich ,podczas instalacji jescze jednego win xp ,na dysku sata ,w pierwszej fazie instalacji przebiega wszystko normalnie az do perwszego instalacyjnego przeladowania (oczywiscie sterowniki sata podane)poprostu niema utworzenia botmenadzera ,wiec zainstalowalem acronis botmenadzer i on rowniez niewykrywa nowopowstałego systemu ,co zrobic zeby dokonczyc instalacje
?
Przeczytaj swój post i .......przełóź go na taki język źeby było wiadomo o co chodzi, a nie źeby odpowiadający musiał zgadywać co tez Tobie się wydaje, źe napisałeś.
Rebe
Dodano
19.05.2005 20:15:47
tak sie sklada ,ze hulam na systemie win xp obecnie ,natomiast gdyby to byla nakladka ,to by obecny system by juz nie istnial ,,co do pomylki i instalacji na tej samej partycji ,niema mowy ,pozatym gdybym zrobil nakladke ,ktora poprzedzona byla formatowaniem partycji to bym niemial wogole systemu skoro niedokonczylem instalacji ,niemówiac o utracie wszelkiego softu
amon
Dodano
19.05.2005 20:06:47
A nie jest to czasem tak, źe wybrałes tę samą nazwę katalogu systemowego i w konsekwencji moasz na dysk tylko zamieniony system "stary" na nowy ?
Rebe
Dodano
19.05.2005 19:44:31
amon
Dodano:
19.05.2005 16:39:13
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1