drugi dysk twardy
system winXP, do komputera chce podpiąć drugi dysk twardy ale problem w tym, źe ten drugi dysk jest niewidoczny, co powinnem zmienić w ustawieniach i gdzie?
jeśłi tomoźliwe proszę o odpowiedź
jeśłi tomoźliwe proszę o odpowiedź
Odpowiedzi: 10
Jakiej firmy jest ten dysk twardy?
Sprawdz go przy pomocy programu diagnostycznego ze strony producenta lub http://www.a.pl/serwis?zxcssasdf=d404c0fa8c972daeb75bfe0f116d9a94
Sprawdz go przy pomocy programu diagnostycznego ze strony producenta lub http://www.a.pl/serwis?zxcssasdf=d404c0fa8c972daeb75bfe0f116d9a94
bios dysk widzi próbowałem teź w nim zmieniać ustawienia ale to nic nie dało, zmieniałem teź połączenia na taśmie bez skutku....teraz to jusz nie wiem co robić ??
Jak włączysz komputer to na na samym poczatku wyświetnale sa urzadzenia z twojego komputera (napędu optyczne, dyski twarde) to patrz czy wyswietlane są tam nazwy obu dysków czy tylko jednego.
Taśma napewno sprawna do którj ten dysk jest podłączony i czy dobrze dociśnieta?
Taśma napewno sprawna do którj ten dysk jest podłączony i czy dobrze dociśnieta?
dyski są sprawne, a co do sprawdzenia dysków w biosie to nie wiem jak to sie robi
Dyski na 100% sprawne (sprawdzane na innym kompie)? Bios dyski "widzi" poprawinie?
są to małe dyski 4 GB i 7 GB...
Jakie to dyski ATA czy SATA? I jakie sa ich wielkości?
ja mam ten sam problem tylko źe pod systemem WIN 98 , jusz pisze jak mam wszystko podłączone : na jednej taśmie mam podpięty dysk systemowy i nagrywarke, a na drugiej taśmie drugi dysk... kompletnie nie wiem jak mam wszystko poustawiać źeby wszystko chodziło ???????????
Czy oba dyski są widoczne w BIOSie?
Jeśli są widoczne to zrób tak jak radzi Rebe
Jeśli są widoczne to zrób tak jak radzi Rebe
1. Sprawdzam w menadźerze urządzeń czy dytsk jest jeźlei tak to:
2. przechodźe do panelu sterowniania – narzędzia administracyjne – zarządzanie komputeram – zarządzanie dyskami – i w nim og szukam . Jeźeli jest to:
3. dokonuję partycjonowania i formatowania a potem – o ile to konieczne:
4. przypisuję partycjom litery.
2. przechodźe do panelu sterowniania – narzędzia administracyjne – zarządzanie komputeram – zarządzanie dyskami – i w nim og szukam . Jeźeli jest to:
3. dokonuję partycjonowania i formatowania a potem – o ile to konieczne:
4. przypisuję partycjom litery.
Strona 1 / 1