:( dramat z DYSKIEM :(

Problem polega na tym. Mialem 2 dyski  jeden 30GB i drugi 74GB. Obydwa byly podlaczone do systemu. Na tym 30GB mialem 2 partycje 8GB i 22, ale ten jest malo wazny, na drugim mialem partycje 5GB i 69GB. Te 5GB bylo puste. Chodzi o to ze na tym 1 dysku mialem system XP. Otoz odlaczylem ten dysk i zostawilem ten 74Gigowy zeby nagrac na tej partycji (tj 5GB) windowsa 98. Niestety mialem problemy z wykryciem tego dysku, bo mam stary komp z Celeronem 300, no i........ przelozylem zworke na pozycje Slave (przy Limit Capacity to 32GB) no i wykrylo ten dysk, tyle ze.... otworzyl sie Instalator win 98 i  kazal wlaczyc obsługę duzych dysków. Oraz zapytanie o format dysku C. WIec myslalem ze to chodzi o tą małą partycję z dyskiem 5GB. Format sie rozpoczął ale szybko anlulowalem bo nie bylem pewny czy nieusuwa danych z partycji (69GB) bo dlugo szlo do 1%. No i podlaczylem spowrotem tamten pierwszy dysk (tj. 30GB) Uruchomilem system i widze 1 partycje 8GB (tam gdzie win XP) 2 partycje (22GB - partycja tego pierwszego dysku) no i widze  trzecią :/ partycje  32 GB :|:| nie wiem jakim cudem sie to zrobilo :| i w ogole nie bylo widac 4 partycji :| czyli pozostale 43GB :/  (no ale powinno byc 5GB i 69GB) :/:/ potem z wlozona instalka winXP utworzylem pozostala partycje z tych 43 ale bez formata. No i oczywiscie mam teraz 4 partycje, Tyle ze 2 partycje z tego drugiego dysku nie chca sie otworzyc :/ Chce tylko ich formata :/ Ale nieformatowalem do konca tych partycji :/ znaczy sie tej drugiej na pewno nie :/ i pomoc jaka potrzebuje to BYM CHCIAL ODZYSKAC DANE Z TEJ PARTYCJI co miala 69GB :( a teraz ma niby 43 :/  Czy jest mozliwosc odzyskania tych danych jesli nieformatowane bylo to calkiem a nie chce sie otworzyc normalnie ?????? :(:( BARDZO WAZNE :( oczywscie zalezy mi na danych na tej ostatniej partycji (tj69 GB)

Odpowiedzi: 1

Wykładu nie będzie, bo ...szkoda zdrowia i czasu .
Jest mozliwość - na temat odzyskiwania danych w archiwum forum  wątków na kopy, pęczki i tuziny, a widać że tam nie zajrzaleś, bo gdybyś to zrobił to pewnie Twego postu by nie było, albo przynajmniej bł on w dziale sensownie umieszczony.
Jeżlei zaś chodzi o te wszystkie zworki, partycje, foprmaty itp. to .na ich temat równiez większość informacji znajdziesz w postach istniejących - może nie na poziomie specjalistycznym opisanych, ale dla większości użytkowników wystarczającym.
Rebe
Dodano
28.11.2006 20:08:50
szakal85
Dodano:
28.11.2006 18:54:20
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1