doświeźanie

Witam

Mam Geforce 200 i problem w tym źe we wcześniejszych Windowsach chodziło wszystko dobrze, takźe w xp nie było źle, ale jak wiadomo czas idzie naprzód więc powstają coraz bardziej wymagając gry. Ostatnio taka właśnie pluła się o czymś związanym z kompresją. Więc zainstalowałem nowe sterowniki tzw detonatory. I tu pojawił się problem. Jestem przyzwyczajony do odświeźania min 100hz. Tak było na starych sterownikach i na starszych Windowsach, na tych detonatorach przy włączonej grze odświeźanie spada do 75hz. Koszmar! Co więcej, w ustawieniach grafiki pokazuje źe dopuszczalne odświeźanie kończy się na 85Hz. Podczas gdy wcześnniej nie sprawiało problemu ponad 100hz. Ale wcześniej był programik nvidia fix który automatycznie ustawiał mi maksymalne odświeźanie tak źe jak roździelczość spadła do 800x600 to miałem 120hz i nie było problemów z ustawieniem obrazu na monitorze. Tylko źe ten programik nie działa z nowymi sterowanikami. Więc co mam robić? Ktoś rzuci pomysł?

Odpowiedzi: 1

Pozostań na starszych sterownikach, poniewaź nowsze przeznaczone są do nowszych typów kart graficznych i owy sterownik który teraz posiadasz nie wspólpracuje optymalnie z posiadaną kartą graficzną .
McScr@by
Dodano
06.05.2004 21:58:40
Anonymous
Dodano:
06.05.2004 21:26:57
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1