dostęp

Witam poradźcie mam win xp professional ale z ograniczonymi uprawnieniami np do wgrywania programów jak się tego zabezpieczenia pozbyć

Odpowiedzi: 14

Tak się li tylko z czystej ciekawości zapytam - bez oczekiwania na odpowiedź. Czewes , skoro to tylko o Tetrisa chodzi , to dlaczego sobie nie zagrasz ...on line , miast zabezpieczenia łamać ?.Link mogę podać , sposobu obejścia zabezpieczeń w systemie, nie - jak już przedpiścy wspomnieli http://www.mojegry.pl/MojeGry_56.html Ps.Profilaktycznie zamknę temat coby na pokuszenie nie wodził
Seeker
Dodano
20.06.2007 21:29:20
Porównaj sobie swoją liczbę postów a moją i co widzisz? Początki nie zawsze są jak fajerwerki :P Z czasem nauczę się trafiać w samo sedno sprawy ale póki co jak czytasz moje posty z moją "radosną twórczością" to zaciśnij zęby.
AndrewSpec
Dodano
20.06.2007 17:23:01
1. Mogę - przejrzyj swoje posty i sprawdź ile w nich - będę delikatny - nieścislości, których byłes autorem. 2. Pisarzem nie jesteś ( ledwieś terminatorem w tym fachu ). Zaś to czy bajki wymyślasz, czy jes tylko przepisujesz nie mnie sądzić - wystarczy, że propagujesz to o czym w pkt. 1. 3. W kwestii gapienia - jak rozumiem ma się to odnosić do mnie i mieć charakter inwektywy - zapewniam, że nawet patrząc bezmyslnie(?) w ekran jestem w stanie wyłapać głupoty, które wypisywać Ci się zdarza ( częsciej niż coś sensownego ). 4.Że coś piszesz to rzeczywiście [b]nie musi[/b] oznaczać, że są to głupoty, ale .. patrz pkt poprzednie. 5.To moze zanim odpowiesz komuś przewidzisz tylko jedną sytuację - tę o którą Autor postu pyta i swą twórczość radosną ograniczysz do podania konkretnej i prawdziwej informacji zamiast ....banialuki, mające ukryć miałkość odpowiedzi, wypisywać ? "I to by było na tyle" - J.T.S.
Rebe
Dodano
20.06.2007 17:17:06
Temat nie zakrawa o nic więcej jak tylko o ten problem (?). Reszta to dorabianie teorii. Jakoś dla mnie nadanie uprawnień administracyjnych i chęć posiadania tetrisa nie są pojęciami tożsamymi. Rzecz jasna tetris musi być w pełni darmowy (bądź kupiony na firmę) by znalazł się na komputerze firmowym. A i skąd wiesz, że admin się nie zgodzi (na posiadanie tetrisa) skoro nawet u niego nie byłeś ??
Żółty
Dodano
20.06.2007 16:30:02
Widzę że temat który się zapytałem zakrawa o metafizykę, etykę i jakie to wszystko jest niemoralne a ja chciałem wgrac sobie tylko tetrisa no ale cóż widzę że nie otrzymam tu odpowiedzi tym bardziej, że podobno to co chcę zrobić zakrawa hackerstwo a tak na marginesie gryby admin wył spoko kolo to bym już dawno poszedł do niego poprosił o zdjęcie blokady mimo wszystko pozdrawiam wszystkich bo dyskusja się rozwinęła a to już coś
czewes
Dodano
20.06.2007 16:09:42
Rebe - odczuwam że chyba mnie lubisz ale trudno. Ja mogę Ci tylko przypomnieć że to jest forum komputerowe a nie koło literackie.
AndrewSpec
Dodano
20.06.2007 16:03:39
  • Rebe 20.06.2007 16:29:58

[quote=andrewcycu2] Ja mogę Ci tylko przypomnieć że to jest forum komputerowe a nie koło literackie.[/quote] Może więc .........zmień forum ? Póki co bowiem to udaje Ci się - z marnym zresztą skutkiem - uprawiać fantastykę naukową . Z tym, że o ile tego pierwszego elementu jest u Ciebie w nadmiarze to tego drugiego niedostatki daja się zauważyć. czewes - zasada jest prosta - wszelkie działania zmierzające do obchodzenia restrykcji przez innych założonych są dozwolone, o ile sam dojdziesz jak tego dokonać. Nie masz co liczyć na pomoc w tym zakresie od Użytkowników forum, bo to i Regulamin, i obyczaj panujący. Stąd własnie wypowiedź Żóltego, kórą zresztą należy odczytywać bez żadnych podtekstów.

• AndrewSpec 20.06.2007 16:42:06

[quote=Rebe] uprawiać fantastykę naukową [/quote] Możesz mi wyjaśnić gdzie tu jest fantastyka? Nie jestem jakimś nie normalnym pisarzem i nie wymyślam bajek a po za tym ja nie gapie się całymi dniami w monitor bo są przyjemniejsze rzeczy do roboty a moja wiedza widocznie jest mniejsza (przynajmniej wg Ciebie) i to że coś piszę to nie oznacza że są to głupoty. Wszystkich sytuacji nie mogę przewidzieć i dlatego mogę błędnie coś poradzić no ale co zrobić. Takie życie.

Dobra. Przechodzę teraz na drugą stronę. czewes - pogadaj z adminem i jeżeli jest spoko ziomek to Ci pomoże. :) Bo jak by nie patrzeć żyjemy w Polsce i jak powszechnie wiadomo liczą się znajomości :> I to jest moja ostateczna odpowiedź w tej sprawie bo ja mam poprostu inne poglądy :P
AndrewSpec
Dodano
20.06.2007 15:29:09
  • Rebe 20.06.2007 15:38:58

[quote=andrewcycu2] I to jest moja ostateczna odpowiedź w tej sprawie bo[b] ja mam poprostu inne poglądy [/b]:P [/quote] W ten oto sposób kolejny już raz - dowody w archiwum - udowodnione zostało, że tam gdzie jedni posługują się wiedzą, inni wprowadzają ideologię. Kiedyś zmuszony błem przeczytać, że Autor cytatu "zajmuje się czym innym" . Od tego czasu minęło dni parę, a ja - sledząc tę radosną tworczośc dojśc nie potrafię czym ( pomijam deklarację w sprawie poglądów ), bo co napisze to wieksza bzdura. PS. Żółty - cierpliwość Twa wzorcem niedościgłym ( ale żebyś się nie czuł we własnym ego połechtan i nieściganym ).

Żółty - może i masz rację ale mnie się to poprostu nie widzi.
AndrewSpec
Dodano
20.06.2007 15:14:18
  • Żółty 20.06.2007 15:24:19

[quote=andrewcycu2]Żółty - może i masz rację ale mnie się to poprostu nie widzi. [/quote] Mi też. Tyle, że mi nie chodzi o Autora tematu i jego problem (?) a o Ciebie i Twój sposób wypowiadania się. W skrócie to co napisałeś: złam zabezpieczenia, ale to nie legalne a w ogóle admin to świnia a komputer jest do pracy. Ot takie pisanie dla pisania.

Ponieważ [b]nie chce mi się pisac elaboratów, bo zajmuję się generalnie czym innym[/b] to napiszę tylko, że dajesz kolejny przykład bicia piany bez wiekszej wartości. PS. Sens wypowiedzi wyboldowanej jest zapożyczeniem, którego źódło można łatwo w archiwum sprawdzić.
Rebe
Dodano
20.06.2007 15:12:48
andrewcycu2 - najpierw piszesz o możliwości złamania zabezpieczeń (dając jasną nadzieję, że da się i skłaniając Autora do dalszych poszukiwań) potem o etyce administratora (nie znając go, nie wiedząc co to za firma, jaką ma i czy ma politykę bezpieczeństwa) a teraz wykład o gadaniu przez komunikatory - choć nie wiesz co chciałby Autor tematu zainstalować i kiedy z tego wszystkiego chciałby korzystać. IMO - jedyna słuszna droga do osiągnięcia (bądź nie) celu to porozmawianie z administratorem, przedstawienie mu swoich racji i wysłuchania co on ma do powiedzenia. Niemniej jednak jeżeli administrator się nie zgodzi to przedstawi powody i ewentualne konsekwencje złamania zabezpieczeń (no chyba, że użytkownik przyjdzie i z progu będzie wrzeszczał, że on chce bo tak).
Żółty
Dodano
20.06.2007 15:10:32
No i jest to nie etyczne dla admina żeby zrobił coś takiego. Przynajmniej ja tak uważam. Możecie mieć inne zdanie na ten temat ale to już wasza sprawa. EDIT: Bo w pracy się pracuje a nie gada przez jakieś komunikatory i dlatego są ograniczenia na kontach. Proste.
AndrewSpec
Dodano
20.06.2007 14:58:09
Pogadaj z administratorem by Ci dał takie uprawnienia.
Żółty
Dodano
20.06.2007 14:40:35
  • AndrewSpec 20.06.2007 14:46:42

[quote=Żółty]Pogadaj z administratorem by Ci dał takie uprawnienia.[/quote] I właśnie w tym jest problem. Jak by to miało niby wyglądać? np: -Witam. Niech mi pan zdejmie ograniczenia bo chciałem sobie jakiś program zainstalować. -Ale jest pan w pracy i to co jest panu do niej potrzebne jest już zainstalowane. Więc jak dla mnie to nie przejdzie.

• Żółty 20.06.2007 14:50:53

[quote=andrewcycu2](...) -Ale jest pan w pracy i to co jest panu do niej potrzebne jest już zainstalowane. Więc jak dla mnie to nie przejdzie.[/quote] No i ??

Samo wgranie to nie jest przestępsto ale zdjęcie ograniczeń już w pewnym sensie jest ;)
AndrewSpec
Dodano
20.06.2007 14:40:06
A ten komputer jest u Ciebie w domu czy w szkole? Bo wiesz że zabawa w hakiera nie jest dla każdego. Skoro ktoś dał takie ograniczenia na Twoje konto to znaczy że miał w tym jakiś cel. A jeżeli jest to np Twój ojciec to poprostu powiedz mu że chcesz coś zainstalować ;) EDIT: Mając fizyczny dostęp do komputera można bardzo łatwo złamać takie zabezpieczenia ale trzeba mieć trochę wiadomości na ten temat ale uważam że tak nie wolno robić bo jest to nielegalne :P A to nie jest forum o takiej tematyce. Więc ja Ci nie pomogę bo było by to nie zgodne z moimi przekonaniami i moją rangą.
AndrewSpec
Dodano
20.06.2007 14:26:04
  • czewes 20.06.2007 14:35:04

[quote=andrewcycu2]A ten komputer jest u Ciebie w domu czy w szkole? Bo wiesz że zabawa w hakiera nie jest dla każdego. Skoro ktoś dał takie ograniczenia na Twoje konto to znaczy że miał w tym jakiś cel. A jeżeli jest to np Twój ojciec to poprostu powiedz mu że chcesz coś zainstalować ;) EDIT: Mając fizyczny dostęp do komputera można bardzo łatwo złamać takie zabezpieczenia ale trzeba mieć trochę wiadomości na ten temat ale uważam że tak nie wolno robić bo jest to nielegalne :P A to nie jest forum o takiej tematyce. Więc ja Ci nie pomogę bo było by to nie zgodne z moimi przekonaniami i moją rangą.[/quote] ten komputer jest u mnie w pracy i z niego właśnie to piszę a jeśli chodzi o dostęp to mam ograniczenia na instalowanie programów a chciał bym od czasu do czasu sobie coś wgrać a to już chyba nie jest przestępstwo pozdro

czewes
Dodano:
20.06.2007 14:06:08
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1