dostep do serwerow ( FTP )
No welasnie o co chodzi? mam kilka adresow serwerow(ftp) i nie moge wejsc na nie.
Co to jest FTP i od czego zalezy dostep do nich?
O co wogole w tym chodzi? :roll:
Co to jest FTP i od czego zalezy dostep do nich?
O co wogole w tym chodzi? :roll:
Odpowiedzi: 7
Ok Lipton wszystko juz mi gra :!:
Wielkie dzieki :!:
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Zna ktos moze adresy serwerow(ftp) z grami, muzyka lub programami :?:
Przesadzilem :?: :wink:
Wielkie dzieki :!:
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Zna ktos moze adresy serwerow(ftp) z grami, muzyka lub programami :?:
Przesadzilem :?: :wink:
Zobacz tu
a co oznacza napis przy probie pobrania listy "1:500 Illegal PORT command"??
Uruchamiasz TC , klikasz na Sieć i FTP nowe połączenie. Tam wpisujesz adres .
a co oznacza napis ze nieznaleziono komputera hosta??
moglby ktos wytlumaczyc mi jak polaczyc sie przez Total Commander???
Trzeba jakos specjalnie konfigurowac??
moglby ktos wytlumaczyc mi jak polaczyc sie przez Total Commander???
Trzeba jakos specjalnie konfigurowac??
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
FTP, File Transfer Protocol, protokół umoźliwiający przesyłanie plików poprzez sieć Internet. Aby moźliwe było przesyłanie plików za pomocą tego protokołu, jeden komputer musi pełnić rolę serwera FTP . Teraz na drugim uźytkownik moźe uruchomić program klienta FTP za pomocą którego loguje się do serwera. Teraz moźliwe jest juź przesyłanie plików w dwie strony. Uźytkownik nie zawsze jednak ma dostęp do wszystkich plików na serwerze, zaleźy to od uprawnień, jakie mu przysługują. Popularną usługą jest takźe anonimowe FTP . Uźytkownik moźe się zalogować do komputera, na którym nie ma źadnych praw dostępu. Jako nazwę uźytkownika podaje anonymous, hasłem zaś jest jego adres e–mail. Uźytkownik ma wtedy moźliwość korzystania z wybranych zasobów serwera.
Czasami są teź ograniczenia dotyczące maksymalnej liczy userów podłączonych od jednego ftpa . Do połączenia słuźą rózne klienty ptf np. Total Commander , FlashFXP .
Czasami są teź ograniczenia dotyczące maksymalnej liczy userów podłączonych od jednego ftpa . Do połączenia słuźą rózne klienty ptf np. Total Commander , FlashFXP .
Strona 1 / 1