dos w winxp

hej
mam uruchomionego windowsa i chce wejsc do dosa ??
musze meic do tego program dosa jak tak to jaki??
dzieki

Odpowiedzi: 8

webmajsterek:
TrojkaT:
chodzilo mi o rendera ale mniejsza z tym:) jeszcze jedno Bobi jaka mam komende wpisac zeby wejsc do jakiegos katalogu w tym cmd??

start >> uruchom >> cmd , enter .

start >> programy >> akcesoria >> wiersz poelcen

tutaj co opisałeś to jest jak odpalić program :lol:

a co do pytania jak sie przemieszczać pomiędzy katalogami to :

jesteś np. na dysku c:\ a chcesz wejsc do folderu o nazwie 'Programy' ktory znajduje sie na dysku c:\ wiec wpisujesz cd programy i enter i jestes juz w c:\Programy\...

powracanie do początku komenda cd\
a katalog wczesniej cd..
WaGonik
Dodano
08.01.2006 00:04:58
Do katalogów wchodzisz normalymi komendami jak w poczciwym dosie. A najlepiej pod cmd wklep komendę help i bedziesz miał wszystkie polecenia na tacy :wink:
(do katalogu wejdziesz przez zwykłe cd)
Ucho
Dodano
08.01.2006 00:03:50
TrojkaT:
chodzilo mi o rendera ale mniejsza z tym:) jeszcze jedno Bobi jaka mam komende wpisac zeby wejsc do jakiegos katalogu w tym cmd??

start >> uruchom >> cmd , enter .

start >> programy >> akcesoria >> wiersz poelcen
webmajsterek
Dodano
07.01.2006 23:59:24
TrojkaT
Dodano
07.01.2006 23:49:53
No widzisz troszkę lepiej, ale "ten" to juz się nie dało sprecyzowac? Odpalasz CMD i dajesz.
Bobi
Dodano
07.01.2006 23:11:33
mam taki program i chcem uruchamiac go przez linie polecen
TrojkaT
Dodano
07.01.2006 23:03:21
mam taki program i chcem uruchamiac go przez linie polecen
TrojkaT
Dodano
07.01.2006 23:03:21
W Windowsie XP nie ma DOSa jako takiego, chcesz odpalic jakiś stary Dosowy program? – w takim razie DosBox, chcesz coś usunąć, skopiowac etc. – masz konsole odzyskiwania, dyskietki startowe, Linuksy odpalane z płyty i inne cuda.
Taki niby dos to moźe dla Ciebie wiersz poleceń, start – uruchom – cmd.
Jak widzisz, jeśli nie napiszesz konkretnie do czego Ci to potrzebne to moźemy sobie pytania w nieskończonosc stawiać.
Bobi
Dodano
07.01.2006 22:59:20
TrojkaT
Dodano:
07.01.2006 22:52:01
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1