Doprawiłem sobie system, bardzo proszę o pomoc :(

Witam Kupiłem wczoraj pamięć ale okazało się że nie dogaduje się z moją płytą. wywalał mi się niebieski ekran i system sam się wyłączał, chodziły tylko wiatraki i niebieska plansza na monitorze. Wróciłem do starej pamięci, niestety coś się uszkodziło i system zatrzymuje się przy ładowaniu w momencie jak jest niebieski ekran z paskami u góry i na dole i zapisem "windowsXP", to już jest ta plansza w wysokiej rozdzielczości. Jak wezmę alt+tab widzę 2 pliczki jakby logowania ale niczego nie mogęwłączyć, przy wciskaniu enter mam pisk z głośniczka w obudowie. Na planszach startowych zniknął napis "profesional", wygląda mi jakby niemógł przebrnąć automatycznego logowania. Przywracanie systemu miałem wyłączone (mały dysk), "ostatnia działająca..." pod F8 po starcie nie pomogła, awaryjny staje identycznie bo też logowanie, sprzęt sprawny bo zainstalowałem 2 system żeby się tu dostać i napisać tego posta. Jak się robiły skany po padach, było że coś naprawiał, za długie nazwy? WinXP pro z sp2. Bardzo proszę o pilną pomoc, BARDZO zależy mi na odzyskaniu tamtego systemu . pozdrawiam

Odpowiedzi: 2

To pięknie, już oddałem żeby zamienić na kompatybilną.
marcin_ski
Dodano
30.09.2007 14:59:06
Szczerze to radzę zrobić kopie zapasowe ważnych plików skoro już zainstaloweś inny system. Spróbuj również jeszcze raz wyjąć i włożyć RAM. Nie jestem w tej dziedzinie specjalistą ale dla mnie wygląda to tak jakby system dopasował się do tej karty pamięci, którą włożyłeś po zakupie. Teraz pewnie nie może się pogodzić z faktem, że wróciłeś do starej.
ChrisGud
Dodano
30.09.2007 14:56:47
marcin_ski
Dodano:
30.09.2007 14:27:00
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1