Domyślny klient poczty

Może to jakieś zmęczenie poświąteczne, ale proszę Was o rozwiązanie takiego zagadnienia: Wchodząc na niektóre strony, klikam na [b]kontakt[/b] i otwiera mi się druga zakładka/drugie okno z formatką z mojej poczty (tutaj -> gmail). A ja nie chcę tego tak robić. Chcę napisać do ludzi z innej poczty, którą sam sobie wybiorę. Jak to zmienić? ](*,) :-k Mały offtop. Właśnie stworzyłem tu 20 000 temat w wątku Windows :D Ładna sumka...

Odpowiedzi: 7

A co tu się wiele uczyć. Outlook Express jest składnikiem Windows. Nie trzeba żadnych badziewiów ściągać jak choćby ten cały thunderbird. Ootlook Express jest prosty jak gwóźdź i szybki jak pierdnięcie :P
Aves81
Dodano
04.01.2009 23:42:06
Słowem - bez zewnętrznego klienta poczty - nie obejdzie się. Ok, dzięki. Przekażę to dalej, ale nie sądzę, aby osoba (starsza już wiekowo) była szczęśliwa przyuczaniem się do kolejnego programu - nawet jeśli w sumie jest dosyć prosty w obsłudze.
XanTyp
Dodano
04.01.2009 18:31:42
Gmail jest kontem pocztowym, klient to program który instalujesz na kompie i za jego pomocą pobierasz "pocztę" z kont które posiadasz, wrzuć gmaila i inne konta do Thunderbirda i problemu nie będzie (przy pomocy "błyskawicznego ptaka" pięknie można zarządzać gmailem .
Faker
Dodano
04.01.2009 13:06:37
To może uściślijmy: Nie mam Outlooka. Ani innego klienta poczty, prócz gmaila. Reszta kont ma ustawione przekierowanie całej korespondencji na gmail. Gmail jest jeden i jedyny. Na stronie www.google.com. O innym nie słyszałem i zakładam, że Twoje początkowe pytanie było dość mocno retoryczne. Tak czy owak, klikając prawym klawiszem na button "Kontakt" na przykładowej stronie, wybieram spod menu opcję "kopiuj adres" i ręcznie przechodzę do portalu pocztowego, który sam wybieram. I tam wklejam adres osoby/firmy do której chcę napisać. Innego rozwiązania, jak dotąd - nie znalazłem :-k
XanTyp
Dodano
03.01.2009 23:37:18
A co to za program ten gmail? Czy może chodzi ci o konto na stronie google? Jeli o to drugie. To tez sprawa jest prosta. Wystarczy ustawić outlook expres do obsługi tych wszystkich twoich kont email i będziesz mógł podczas nadawania wiadomości zdecydować z którego konta ma to być wysłane i wtedy OE łączy się z tym kontem i nadaje wiadomość za jego pośrednictwem. Nie musisz wtedy wchodzić na kazdą stronę osobno aby sprawdzić pocztę. Masz wszystko pod ręką. Dane kont mailwych sa zawsze podawane w ustawieniach kont więc problemów z wstawianiem kont do OE nie będzie.
Aves81
Dodano
02.01.2009 15:47:20
Z przykładowego gmaila - wstawiam tam inny swój adres nadawczy? Niby jak mam go tam wstawić? o.O
XanTyp
Dodano
01.01.2009 19:16:03
To proste jak otwiera ci się okno poczty to w działce od wpisujesz inny adres - ten który ci się marzy.
Aves81
Dodano
31.12.2008 18:23:23
XanTyp
Dodano:
31.12.2008 14:50:07
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1