Dodawanie drugiego systemu na innej partycji ––>98 ?

Chcę sformatować partycję C, na której jest uszkodzony win98 i poostawić go na nowo. Na drugiej partycji, znajduje się Xp Pro sp2.
Co będę musiał dopisać w pliku boot.ini w Xpeku ? Czy oprócz tego pliku ,będę zmuszony edytować coś jeszcze ?

Dziękuję za wszelkie info,
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

Co za wszawe gówno.
Wystarczyło dodać w boot.ini ścieźkę:
C:\="Microsoft Windows Millenium"
K.
Dodano
30.03.2005 11:43:33
Polecenie bootcfg /rebuild nic nie daje ! tak samo jest z /scan i /add :( Zainstalowałem Milenke na tej pierwszej partycji C i konsola "naprawcza" nie wykrywa na niej źadnej instalacji windows. Wykrywana jest tylko instalka na D czyli XP. Jak chcę odpalić Milenium z boot menu do znów wywala mi komunikat, źe brak pliku hal.dll. Xp oczywiście uruchamia się normalnie, bo dałem polecenie fixboot po instalacji Millenium..
K.
Dodano
30.03.2005 11:11:55
Hal.dll znajduje sie w XP, w systemroot\system32\
Usun plik boot.ini z C: i dopiero wtedy w konsoli wpisz bootcfg /rebuild.
EL NINO
Dodano
30.03.2005 00:03:36
Moźe rozwinę troszku temat :) Coś czuję, źe za szybko chcę sformatować tę partycję z win98.

Chodzi o to, źe po wybraniu w boot menu win 98 wywala mi komunikat o braku pliku hal.dll Nie wiem nawet kiedy ta 98 przestała funkcjonować. Napewno nic z tamtej partycji (C) nie było usuwane.

Wiem, było, szukałem i doszukałem się, źe trzeba uruchomić konsolę odzyskiwania i odpalić komendę bootcfg /rebuild

ALE czy to nie pomaga tylko w przypadku braku hal.dll w Xp ?? Chcę mieć pewność i wsparcie psychiczne speców :)

Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedź :)
K.
Dodano
29.03.2005 18:56:07
Przesada gusioo.
K.:
Co będę musiał dopisać w pliku boot.ini w Xpeku ? Czy oprócz tego pliku ,będę zmuszony edytować coś jeszcze ?
Nic nie bedziesz musial edytowac i dopisywac. Wystarczy przed formatem C: zachowac kilka plikow a po instalce w98 wrzucic je znowu na C: i wykonac naprawe XP przez wpisanie fixboot w konsoli odzyskiwania.
Pliki to:
Boot.ini
NTLDR
Ntdetect.com
Bootsect.dos
i Ntbootdd.sys jesli jest takowy
EL NINO
Dodano
29.03.2005 14:52:30
http://hslab.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=18
Anonymous
Dodano