Dodanie wpisu do rejestru

Czy jest jakaś inna droga dodania wpisu do rejestru? Bo jak może wiecie, windows nie podejmuje żadnej akcji po kliknięciu na dane pliki. Chciałbym to jakoś dodać, jak to zrobić? W trybie awaryjnym też nici. [IMG]http://i39.tinypic.com/347b51j.jpg[/IMG]

Odpowiedzi: 8

Teraz wygląda ok, bo ci to pociąłem ;) Przedtem - a mam 22-calową panoramę - potrzebowałbym drugiego monitora, żeby ogarnąć te linijki :D
XanTyp
Dodano
25.06.2009 07:37:04
  • Piotr P. 25.06.2009 22:13:33

[quote=XanTyp]Teraz wygląda ok, bo ci to pociąłem ;) Przedtem - a mam 22-calową panoramę - potrzebowałbym drugiego monitora, żeby ogarnąć te linijki :D[/quote] Dokładnie tak było, aż się zastanawiałem czy czasem mi coś przeglądarka nie nawala ;-)

[b]XanTyp[/b] - u mnie w przeglądarce wyglądało i nadal wygląda wszystko w porządku. :)
BUNCH
Dodano
24.06.2009 22:21:20
[b]BUNCH[/b], w przyszłości proszę o cięcie długich wierszy na takie przykładowo - kawałki. Nie ma sensu rozwlekać forum szerzej niż to zwykle wygląda.
XanTyp
Dodano
24.06.2009 07:49:41
O, dziękuję! Rozwiązny problem, "jak nie kijem to pałą". Dziękuję, w sumie to trzeba było spróbować w ten sposób już wczesniej :) Co ciekawe, utworzył się sam plik o nazwie regedit, więc mam i regedit.com i regedit.exe. [b]Działa - dziękuję Ci.[/b]
BUNCH
Dodano
23.06.2009 02:52:35
  • Piotr P. 23.06.2009 22:01:20

[quote=BUNCH]O, dziękuję! Rozwiązny problem, "jak nie kijem to pałą". Dziękuję, w sumie to trzeba było spróbować w ten sposób już wczesniej :) Co ciekawe, utworzył się sam plik o nazwie regedit, więc mam i regedit.com i regedit.exe. [b]Działa - dziękuję Ci.[/b][/quote] No problem ;-) Nie zwalnia Cię od przeszukania robaczków na dysku o czym Ci pisałem. Co do odtworzenia pliku Regedit,exe, to system samodzielnie go przywrócił z folderu dllcache. Powodzenia :-) PS. Zawsze powtarzam, że z każdego impasu jest wyjście, a nie tak jak doradzają - wykonaj format :->

Zmieniliśmy Regedit.exe na Regedit.com i jest teraz ok. Masz plik.reg do dodania do rejestru, ale wirus zmienił Ci zapisy w odwołaniu do niego, więc wykonaj to tak: [b]Na pliku.reg kliknij prawym przyciskiem myszki i wybierz "Otwórz za pomocą", wskaż plik (musisz szukać go) Regedit.com[/b], po wskazaniu tego pliku kliknij ok. Masz dodaną wartość do Rejestru. Po uporządkowaniu wszystkiego zmień nazwę na pierwotną tzn. Regedit.com na Regedit.exe
Piotr P.
Dodano
22.06.2009 23:17:32
Okej, ja juz może wiecie (lub nie), udało mi się z Wasza pomocą wejść do rejestru (zmiana rozszerzenia z EXE na COM). Mam tylko teraz pytanie jak dodać wpis? Mam na przykład takie coś któe chce wpisać: REGEDIT4 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Image-Line\example\example2] "Key"="0HxCK5oDSKmec/1U6QwNZXU0tkagNa9BENFFrBrVEicPzI74QyldrUibSWluU8KJbECVCIbtNz98 E3e75I78FJloGwpgFRsSsH16YNVT51GaK6TzU3pWJ+gVN79AnDIgVz3xFlwkilyo8DHx+Rk68WTGPIiU8E Bg50mNdvA4QWxISe50GNqtW9aLn1zGh7URHc7w+DNu0jB2JPWH9eyf6wYXvDc4c7Z8gNBoaAXZ9XW QdeTK6xC4C3SisfZV1EnmCXk0=" Odszukuję daną ścieżkę, tworzę potrzebne foldery. A potem co robię? Wpisuję to w widniejący już tam (w tym okienku po prawej) element? Pewnie tak, tylko odkąd mam zaznaczyć ten wpis? Od znaku [size=8]"[/size] do końca czy może inaczej? I czy nazwę tego "(Domyślna)" mam zmienić może na "REGEDIT4" czy nie?
BUNCH
Dodano
22.06.2009 22:11:02
Potrzebuję dodać dany wpis do rejestru. Pytałem się czy jest na to inny sposób, gdyż jak może wiecie rejestr mi się nie otwiera. Ale wychodzi na to, że nie ma.
BUNCH
Dodano
07.06.2009 19:56:51
Możesz ręcznie utworzyć wpis w rejestrze. Jeśli wiesz [u]dokładnie[/u] co chcesz zrobić. Otwierasz właściwą gałąź i tworzysz wartości w prawym oknie.
XanTyp
Dodano
07.06.2009 10:50:17
BUNCH
Dodano:
07.06.2009 05:47:25
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1