dodaj usuń programy i rundll32.exe wyłanczane

wintam i o poradę prosze. Komputer chodzi, ale: - uruchamiam panel sterowania - dodaj usuń programy i tu problem: komunikat: " aby pomóc w ochronie komputera system winXP zamknął ten program. W wyślij raport pisze: " wystąpił problem z aplikacją rundll32.exe i została ona zamknięta" takie coś mjało zamknąć aplikacje DEP, Data Execution Prevention). proszę o pomoc winXP+sp2+uaktualnienia na bierząco, :-k

Odpowiedzi: 8

Serdeczne dzieki za podpowiedzi Cały czas pracuje nad tym i jak mi się uda To zaraz podziele się jak rozwiązałem problem. Pozdrawiam
Romek m
Dodano
22.08.2007 23:34:08
Serdeczne dzieki za podpowiedzi Cały czas pracuje nad tym i jak mi się uda To zaraz podziele się jak rozwiązałem problem. Pozdrawiam
Romek m
Dodano
22.08.2007 23:17:51
[quote=Romek m]wintam i o poradę prosze. komunikat: " aby pomóc w ochronie komputera system winXP zamknął ten program. W wyślij raport pisze: " wystąpił problem z aplikacją rundll32.exe i została ona zamknięta" [/quote] tu nie mówi się że Windows nie widzi pliku.jest mowa o zablokowaniu działania tego programu. To JEST wirus. który wszedł do kompa i nie samoczynnie usuwa pliki tylko z pomocom programów Windowsa to robi, antywirus tego nie widział ale system TAK, i zablokował swój plik. to jest proste.jesli by był uszkodzenie czegoś to po włożenu cd-XP samo by się poprawiło, tak jak mówiłem. Ale skoro człowiek mówi że skanował różnymi skanerami, to ja rozumiem że już skanował nie byle czym. Romek m najlepiej możesz wejść [url=http://forum.arcabit.pl/]tutaj[/url] i poprosić o pomoc, tylko jedna uwaga, -> zadawaj pytanie tak żeby ludzie miały chęci ci odpisać. tu specjalisty nieraz dla swojej że praktyki zaczynają się głembiać w problemie.wirusa masz na bank, wyślij parę logów z Hijacka z sillenta DLLcompare nie wiem co tam poproszą, i se załatwisz....może. Pozdrawiam.
Sfinks
Dodano
21.08.2007 00:41:28
[quote]1. Włóż dysk CD z systemem Windows XP do stacji dysków CD-ROM. 2. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom. 3. W polu Otwórz wpisz polecenie expand X:\i386\rundll32.ex_ c:\windows\rundll32.exe, gdzie X jest literą stacji CD-ROM. 4. Uruchom ponownie komputer.[/quote] [url=http://support.microsoft.com/kb/812340/pl]link[/url] o:)
Leon$
Dodano
20.08.2007 22:48:52
witam !! sprawdziłem paroma programami antywirusowymi i nawet podpiąłem dysk pod Linuxa i wirusa nie wykryło. Może był, uszkodził plik ???????? poradźcie co dalej "dodaj usuń programy nie działa" ](*,)
Romek m
Dodano
20.08.2007 21:29:43
A CD z XP jak wkładasz nic się nie dzieję ? powinien samo ciągnąć :-k Ale nie wierze żeby samo bez przyczyni wyłączyło coś,i jeszcze dla ochrony. nie wiem nie pomogę ci. Sorry
Sfinks
Dodano
20.08.2007 21:08:07
witam sprawdziłem kilkoma programami antywirusowymi i nawet z pod Linuxa. Nie znalazło wirusa. co robić dalej ?? proszę o porade
Romek m
Dodano
20.08.2007 20:51:51
99,9% masz trojana. Skanuj w trybie awaryjnym kaspersky on-line skanerem.zobacz co bedzie.
Sfinks
Dodano
16.08.2007 22:27:14
Romek m
Dodano:
16.08.2007 19:26:11
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1