dobry BIOS do OC do MSI KT4AV
tak jak w temacie, szukam jakiegoś dobrego biosu do oc, i tak źeby mozna było mnoznik ustawić do 15,16 bo na KT4AV mojego brachola jest tylko do 12.5/13
proszę o odpowiedzi
PZDR 8)
proszę o odpowiedzi
PZDR 8)
Odpowiedzi: 2
@ Ukey.
Wielu którzy zajmują się wyciskaniem ostatnich potów kombinuje z BIOS`ami.
Uźycie odpowiedniego często mod`owanego BIOS`u poprawia stabilność OC i umoźliwia większy stopień OC.
Wiec jest to bardzo opłacalne w celu zwiększenia stabilności oraz poziomu OC.
Ryzyko nie udanego flash`a czy teź 'przesadzenia' z OC zawsze istnieje, jednak czego niektórzy nie robią dla większej wydajności :wink:
@ maras.
MOBO raczej jest mało popularna jeśli chodzi o OC.
W większości przypadków modBIOS jest lepszy od oficjalnego.
Nie wiem czy ktoś się bawił w modBIOS do niej, ale raczej mało prawdopodobne.
Moźe znajdziesz jakieś info o tym via Google.
Jeśli nie, to zostaje oficjalny.
Który z oficjalnych BIOS będzie najbardziej odpowiedni to brat musi sam sprawdzić po uzyskanych wynikach w OC oraz w testach ( SuperPI, 3dMark, Prime95, Everest Odczyt/Zapis itd ) lub znaleść zestawienie wyników na testowanych BIOS`ach.
Jednak IMO przy tej MOBO darowałbym sobie kombinowanie z BIOS`em.
Wielu którzy zajmują się wyciskaniem ostatnich potów kombinuje z BIOS`ami.
Uźycie odpowiedniego często mod`owanego BIOS`u poprawia stabilność OC i umoźliwia większy stopień OC.
Wiec jest to bardzo opłacalne w celu zwiększenia stabilności oraz poziomu OC.
Ryzyko nie udanego flash`a czy teź 'przesadzenia' z OC zawsze istnieje, jednak czego niektórzy nie robią dla większej wydajności :wink:
@ maras.
MOBO raczej jest mało popularna jeśli chodzi o OC.
W większości przypadków modBIOS jest lepszy od oficjalnego.
Nie wiem czy ktoś się bawił w modBIOS do niej, ale raczej mało prawdopodobne.
Moźe znajdziesz jakieś info o tym via Google.
Jeśli nie, to zostaje oficjalny.
Który z oficjalnych BIOS będzie najbardziej odpowiedni to brat musi sam sprawdzić po uzyskanych wynikach w OC oraz w testach ( SuperPI, 3dMark, Prime95, Everest Odczyt/Zapis itd ) lub znaleść zestawienie wyników na testowanych BIOS`ach.
Jednak IMO przy tej MOBO darowałbym sobie kombinowanie z BIOS`em.
A na plycie glownej niema czasem przeloncznikow. Ja na swojej MSI starej takowe mialem. A co do biosu to nikt chyba nie powie bo malo kto instaluje bios po to by podkrecac. Ryzykowne i malo oplacalne :wink:
Strona 1 / 1