DMA przestawiajace sie na PIO – RAZ NA ZAWSZE
problem znany powszechnie – z DMA transfer plików na dyskach przestawia się na PIO i za cholerę nie chce być inaczej, wszystko wraca do normy po odinstalowaniu kontrolerów, potem się wszystko instaluje jeszcze raz i w ogóle,bla bla bla. z tym, źe następna zawieszka kompa i znowu to samo, znowu dwa restarty, nie zawsze ten mroczny sposób działa.
czy jest jakiś inny? bardziej...emmm...trwały?
czy jest jakiś inny? bardziej...emmm...trwały?
Odpowiedzi: 6
no niestety, u mnie wprost masowo powoduje takie błędy... taaadaaa, modem od neostrady. zresztą nie tylko takie... w kaźdym razie szukałem i nic nie znalazłem, więc chyba jestem skazan.
KolejMan – a przeczytałeś choć ostatnie zdanie z tego tekstu ?
W załączniku przesyłam skan materiału z Komputer ŚWIAT Ekspert 4/05.
Wydaje mi się, źe gdzieś czytałem, źe da się zablokować DMA. Jak znajdę, to zaraz napiszę.
Obawiam się, źe tego mechanizmu nie wyłaczysz . Przestawia się po 6 bądź 8 błedach transmisji, a nie tak zaraz.
Dla ułatwienia dodam, źe od czasu gdy XP się ukazał takie przęłączenie trybu miałem jeden raz – spowodowane było uszkodzeniem tasmy sygnałowej.
Napisąłem o tym z uwagi na Twój komentarz do postu Żółtego.
Dla ułatwienia dodam, źe od czasu gdy XP się ukazał takie przęłączenie trybu miałem jeden raz – spowodowane było uszkodzeniem tasmy sygnałowej.
Napisąłem o tym z uwagi na Twój komentarz do postu Żółtego.
a jakby samochodem nie jeździć,to by sie nie psuł, benzyny nie zźerał, wiem.
Strona 1 / 1