Długo ładujący OE
Witam,
Uźywam poczty w Outlook Express. Komp jest czysty po formacie. Miałem pierwszy raz nietypowy problem źe po odpalaniu OE odpalał teź razem MSN 4.7. Znajomy mi podał programik do wyłączenia MSN 4.7 który nazywa sie "xp_messenger_disable.vbs" i no problem zniknął ale na tym nie koniec. Po kliknięciu na OE, odrazu pokazuje niebieskie okienko z napisem OE i musze czekać UWAGA 33 sekundy ! (mierzyłem stoperem w komórce) Dlaczego tak długo trzeba czekać ? czy MSN 4.7 moźe być przyczyną tego długiego otwierania ?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Uźywam poczty w Outlook Express. Komp jest czysty po formacie. Miałem pierwszy raz nietypowy problem źe po odpalaniu OE odpalał teź razem MSN 4.7. Znajomy mi podał programik do wyłączenia MSN 4.7 który nazywa sie "xp_messenger_disable.vbs" i no problem zniknął ale na tym nie koniec. Po kliknięciu na OE, odrazu pokazuje niebieskie okienko z napisem OE i musze czekać UWAGA 33 sekundy ! (mierzyłem stoperem w komórce) Dlaczego tak długo trzeba czekać ? czy MSN 4.7 moźe być przyczyną tego długiego otwierania ?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
Czyli jest tak jak powinno byc po wyczyszczeniu tych wartości.
Nie ma tam wartości a jedynie pisze WARTOŚĆ NIE USTALANA. jak coś to wstawiłem screena :P
Wiec nie usuwaj, a wyczyść jedynie te wartości.
W HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Outlook Express stwórz dword o nazwie Hide Messenger z wartością 2.
Zrobiłem i teraz OE otwiera rakietowo :)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{FB7199AB–79BF–11d2–8D94–0000F875C541}
z podkluczach InProcServer32 i LocalServer32 usuń wartości domyślne.
nio tam był DOMYŚLNE i dałem prawą myszką na usuń a tam okienko wyświetlało z napisem NIE MOŻNA USUNĄC WSZYSTKICH PODANYCH WARTOŚCI
więc chyba coś źle robie ?
Zgadza się, to dlatego źe wyłaczyłęś/wywaliłęś Messengera.
Odpal regedit, przejdz do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{FB7199AB–79BF–11d2–8D94–0000F875C541}
W HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Outlook Express stwórz dword o nazwie Hide Messenger z wartością 2.
Odpal regedit, przejdz do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{FB7199AB–79BF–11d2–8D94–0000F875C541}
Zgadza się, to dlatego źe wyłaczyłęś/wywaliłęś Messengera.
Strona 1 / 1