dlugi kabel do drukarki
jestem nowy tutaj (choc wczesniej jako gosc pisalem)
a wiec Witam.
I mam pytanie.
Chcialbym kupic przedlurzacz do USB na 5m i drukarke umiescic troche dalej. Czy nie beda sie gubily dane czy cos, itp. Bedzie drukowalo normalnie przy takiej dlugosci kabla?
Jak ktos moze pomoc, to bardzo prosze.
a wiec Witam.
I mam pytanie.
Chcialbym kupic przedlurzacz do USB na 5m i drukarke umiescic troche dalej. Czy nie beda sie gubily dane czy cos, itp. Bedzie drukowalo normalnie przy takiej dlugosci kabla?
Jak ktos moze pomoc, to bardzo prosze.
Odpowiedzi: 7
problem z jednym dlugim kablem niejest problemem sam problem moze sie pojawic kiedy uzywa sie przedluzaczy a nefralgicznym Punktem sa wtyczki i zlączki. im mniej wtyczek zlaczek i gniazdek na drodze danych Tym lepiej dla nich
wiec niekupuj przedluzaczy kup jeden dlugi kabel...
wiec niekupuj przedluzaczy kup jeden dlugi kabel...
Z tego co wiem to znaczny wpływ na to, jak długi kabel sygnałowy moźe być uźyty, ma wpływ wersja portu USB. Tylko juź nie pamiętam jakie to były wartości :(
u mnie kiedyś plujka chodziła na 10 m kablu i było wszystko ok.
ok dzieki
wlasnie o to chodzilo, zeby ktos kto ma sie wypowiedzial :D
ps. ja zas slyszalem, ze powyzej 5m trzeba wzmocnic,a nie 2.
wlasnie o to chodzilo, zeby ktos kto ma sie wypowiedzial :D
ps. ja zas slyszalem, ze powyzej 5m trzeba wzmocnic,a nie 2.
alpin19:
W zasadzie to kabel USB moźe mieć do 2 metrów aźeby mieć pewność 100% prawidłowego przesyłu danych.
"Od urodzenia" mam spieta drukarkę 5 metrowym przewodem i jakoś nie zauwaźyłem problemów.
W zasadzie to kabel USB moźe mieć do 2 metrów aźeby mieć pewność 100% prawidłowego przesyłu danych.
Będzie dobrze.
Strona 1 / 1