DLL.DDRAW.DLL

Dysk sata 120 C:WIN 98SE F:WinXP ( na jednym Dysku)
Instaluję drivery płyty a później dzwięk
I dostaję komunikat
CTEAXSPL spowodował błąd: nieprawidłowa strona w
module przy 0000:b00b73a0.
Rejestry:
EAX=837c4300 CS=0177 EIP=b00b73a0 EFLGS=00010246
EBX=0063e234 SS=017f ESP=0063e138 EBP=0063e268
ECX=00000000 DS=017f ESI=00000000 FS=25d7
EDX=0063e4c0 ES=017f EDI=837c43e4 GS=0000
Bajtów w CS:EIP:
8b 96 80 18 00 00 51 52 e8 73 61 06 00 83 c4 08
Stos:
b00b7240 00000000 00000000 00004200 00004200 00000000 00000000 0063e4c0 3551450f 0063e448 00000000 00000000 baaa9cb3 0063e268 b00b7240 00000000
Brak Taskba CTLTRACY i róźne inne pliki
Czy format czy da się naprawic
Pozdrawiam
Albo coś skasowałem i teraz nie mogę dograc

Odpowiedzi: 20

OK Dzieki
Amator
Dodano
06.09.2004 23:35:02
ej dobra stry, masz najgorszy z moźliwych problemów tego typu!!!
szczeźe to niemam juź zadnego innego pomysłu oprucz ponownego formata, i sprawdzanie po kazdej instalacij "programu czy teź sterownieka" czy działa ci Net, po co w ogule instalujesz 2 systemy, to jest całowicie zbendne, wystarczy ci jeden, więc zrób tak:
sformatuj cały dysk, i odłącz wszystkie zbędnie dyski, zainstaluj system, po zainstalowaniu windowsa, zkonfiguruj neta tak źeby działał, potem dopiero instaluj wszystkie inne sterowniki i programy, po kaźdej instalacij uruchamiaj ponownie komputer i sprawdzaj czy wszystko gra z netem i grafiką. To co sie dzieje musi sie dziać za sprawą jakiegoś wadliwego programu, lub sterownika, który instalujesz, a to jest jedyny sposób źeby się dowiedzieć który to program czy sterownik, napisz potem jak się nazywał ten program lub sterownik który narobił ci tyle problemów. pamientaj o tym aby najpierw instalować jednego windowsa i go poprawnie skonfigurawać oraz zainstalować sterowniki i programy, a potem ewentualnie zainstalować drugi system. podglądaj teź po kaźdym restarcie kompa "potym kiedy coś zainstalujesz i kompa ponownie uruchomisz" MSCONFIG, i sprawdzaj czy niema uruchomionych jakiś aplikacij których niepowinno być, przedewszystkim internet.exe, wiem źe to znienawidzona metoda prub i błędów, ale to jest jedyna metoda źeby to sprawdzić. Zalecam ci teź zainstalowanie innych sterowników niź te które instalowałeś popszednio, moźesz napisać jaki masz sprzęt (nazwa sprzętu i producenta) a ja w WOLNYM czasie poszukam jakiś linków. jak by co to jestem na gg, jak jest napisane Meeeee!!! to jestem dostępny

Życze ci z całego serca powodzenia!!!:]
Bulletoss
Dodano
06.09.2004 23:27:11
Wyłączyłem te programy
internet.exe
LoadPowerProfile
WINDVDPatch
LoadPowerProfile
Internet chodzi troczę szybciej potrzeba teraz 5–10
minut do połączenia się.Nie muszę modzić na win98 bo ten system mam tylko dla paru gier i boję się źe
znów jakby coś się stało to będę musiał instalować
XP jeszcze raz jak poprzednio.
Przeskanowałem Avasta i przez internet nic nie mam
Tego internet.exe nie tylko trzeba wylaczyc, ale i usunac zarowno z dysku jak i rejestru wylaczajac taki proces po nacisnieciu Ctrl+Alt+Del. To http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.magiccall.html nie znam angielskiego i boję się coś robić w rejestrze
Reszta jest nieszkodliwa o ile ten CTHEPER.exe to w rzeczywistosci CTHELPER.exe–moźe to jest zamykanie win98
Co do sterowników to na pudełku mam napisane
Web support www.powercolor.com.tw
Sciągam jakiś plik ale on ma 24mb nazwa 804xp2k.exe
nie wiem czy to czasami nie SP2 którego nie chcę i nie mogę mam SP1 i tak juź jestem szczęśliwy
Moźe muszę zainstalować język chiński aby poprawnie wyświetlic stronę moźe to co ściągam nie jest sterownikiem do grafiki poprostu nic nie wiem i strach.Myslałem źe kaźdy sterownik grafiki ma juz nowy direx ja mam na płycie direx 9 moźe nadistalować go na direx 8 który mam w XP
Pozdrawiam
Amator
Dodano
06.09.2004 22:29:09
EL NINO napisał
reszta jest nieszkodliwa o ile ten CTHEPER.exe to w rzeczywistosci CTHELPER.exe
No reszta jest nieszkodliwa, ale kaźda włączona aplikacja spowalnia system w mniejszym czy wienkszym stopniu, ja np: mam tylko włączone systemtray, scanregistry, i porgramy takie jak GG, no i komp mi chodzi jak Korzeniowski:P.
pozdro
Bulletoss
Dodano
06.09.2004 19:34:43
Tego internet.exe nie tylko trzeba wylaczyc, ale i usunac zarowno z dysku jak i rejestru wylaczajac taki proces po nacisnieciu Ctrl+Alt+Del. To http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.magiccall.html
Reszta jest nieszkodliwa o ile ten CTHEPER.exe to w rzeczywistosci CTHELPER.exe
EL NINO
Dodano
06.09.2004 16:45:09
wyłącz te aplikacje chyba źe jesteś pewien źe jest to część jakiegoś programu który nie jest szkodliwy
internet.exe –internet.exe Ten wyłącz koniecznie
WINDVDPatch–CTHEPER>EXE jeźeli instalowałes jakiś prog. który mial podobną nazwe nie wyłączaj.
SchedulingAgent–C:WINDOWSSYSTEMmstask.exe
run= –hpfsched – sprawdz czy to drukaraka nie jest
LoadPowerProfile–Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
kiedy to wszysytko powyłączasz sprawdz jak działa ci teraz internet. Jeźeli te 2 pozostałe dyski są podłączone do komputera, zeskanuj je antywirusem "polecam Avast" i napisz jaki rezultat uzyskałeś,
Sterowniki które instalujesz, hmmm, wiele z nich to sterowniki bardziej obcąźające twój system niź go przyspieszają, zalecam źebyś sciagnoł sterowniki z oficjalnych stron firm które wyprodukawały osprzętowanie, Pamientj źe ATI to nie koniecznie oznacza firme producenta, jeźeli niemasz pudełek z sprzentu to zajźyj do komputera i sprawdz jaki producent wyprodukował karte graf... k... dzwiekowm ITd. Kiedy juź odinstalujesz stare sterowniki, w msconfig zostaw włączone tylko
SystemTray–SysTray.Exe
ScanRegistry– CWINDOWSscanregw.exe/autorun
pamientaj aby niezostawiać na twaardym dysku starych sterowników, zawsze je odinstaluj, robisz to w panel sterowniadodaj/usuń programy –napsz jaki rezultat ci to dało, zmiń w szczegoulności sterowniki do karty graficznej!!!!!!
powodzenia
Bulletoss
Dodano
06.09.2004 15:39:27
WIN 98 przy wszstkich jest haczyk

internet.exe –internet.exe
ScanRegistry– CWINDOWSscanregw.exe/autorun
TaskMonitor–CWINDOWS askmon.exe
SystemTray–SysTray.Exe
Logitech Utility–LOGI_MWX>EXE
WINDVDPatch–CTHEPER>EXE
Jet Detection–C:Program FilesCreativeSBAudigyPROGRAMADGJDet.exe''
CT Startup–CPROGRAM FILES|CREATIVE|SPLASH SCREENCTEaxSpl.EXE/run
ATIPTA–CProgram FilesATI TechnologiesATI Control Panelatiptaxx.exe
SchedulingAgent–C:WINDOWSSYSTEMmstask.exe
ATIPOLL–ati2evxx.exe
ATISmart–C:WINDOWSSYSTEMati2s9ag.exe
run= –hpfsched
Formatowałem partycje 2 dysk sata 120 win98 20 i 100
dla XP oprócz tego mam jeszcze 2 dyski na nich mam dane jak przeniosę co mi potrzebne zrobię format z XP
Pozdrawiam
Amator
Dodano
06.09.2004 04:36:54
Obojetnie ale najlepiej win 98 bo tego pierwszego instalowales, ale moźesz sprawdzić czy w win xp niema uruchomionych plików których nieinstalowałeś
Bulletoss
Dodano
06.09.2004 03:49:57
Ale w systemie win 98 czy w XP
Amator
Dodano
06.09.2004 03:35:41
hmm no musze przyznać ze masz spory problem, ale damy rade!!!. Napisz mi czy formatowałeś wszystkie dyski przed instalcijom windowsa czy tylko partycije. Rozwiń pasek start, wybierz opcije uruchom, wpisz tam "msconfig" klikni OK, otworzy sie "Narzędzie konfiguracji systemu" przejdz do zakładki autostart, i napisz mi które z aplikacij w tej zakładce są uruchomione, podaj nazwe i ściezke rozruchowom np:SystemTray systray.exe
Bulletoss
Dodano
06.09.2004 03:16:10
Instaluję sterowniki ATI i tam Jest panel ATI tak
jest napisane–Nie moźna uruchomić panelu ATI
Gdy usunę panel i Drivery to jeszcze raz instaluje
Sterowniki Płyty i znajduje mi jakieś rooty itd
Potem jeszcze raz instaluję grafikę i jest dobrze
Gdzieś w czasie instalacji Dźwięków zmienia coś w
sterownikach bo muszę jeszcze raz je instalować.
To nie jest pierwszy raz.Płyta Asus P4P800 se
Ja nie znam się na tym piszę (tak jak są komunikaty)
Przepraszam źe jak Laik, ale nim jestem
Teraz sprawdzałem wszystko jest dobrze na win 98
A XP ciągle instaluję.Co moźe być przyczyną źe łączenie przez internet w WIN 98 (otwueranie strony)
Trwa 10–20 min.
Pozdrawiam
Amator
Dodano
06.09.2004 02:57:21
Zrobiłem tryb awaryjny usuwam sterowniki grafiki i panel instaluję jeszcze raz stery do płyty i grafika i jest ok.

Jaki panel ty instalujesz?? i jak po usunięciu sterowników do karty graficznej, jest wszystko ok, to moźe byc ich wina, albo sie gryzą z sterownikami do SB, ewntualnie zle cie zrozumiałem, nastempnym razem jak coś piszesz to staraj sie pisac zrozumiale i pisz pełnymi zdaniami, bo cięźko cie zrozumieć o co ci chodzi
Bulletoss
Dodano
06.09.2004 02:02:08
Jest 23.50 robię xp win 98 zrobiony
Mam dosyć sterowników.Gdy wgrywam sterowniki dźwiekowe to później awaria nie ma panelu ati
i system kaput.Zrobiłem tryb awaryjny usuwam sterowniki grafiki i panel instaluję jeszcze raz stery do płyty i grafika i jest ok.
I jak będę robil to następny raz to najpierw na forum poczytam i zapytam–wiem źe nic nie wiem
Pozdrawiam
Amator
Dodano
06.09.2004 01:52:33
ej stary to jak ty jesteś juź tak zdesperowany źeby fomatować kompa, to najpierw na wszelki wypadek usuń partycije, i utwórz je na nowo, po zainstalowaniu windowsa zainstaluj directX, a potem sterowniki do karty dzwiękowej, sugeruje inne niz instalowałeś prędzej. bo wina napewno leźy postronie sterowników, albo systemu, albo wirosa masz jakiegoś ale wątpie. kiedy bedziesz instalował sterownik instaluj je pokolei i za kaźdym razem uruchamiaj ponownie komputer, w ten sposób bedziesz mógł widzieć na bank źe to ostatni zinstalowany sterownik, a jak sie znowu zepsuje, to wchodz do systemu przez tryb awaryjny, naciskasz F8 w czasie kiedy komputer wyszuje system.
i usuwasz stary sterownik
powodzenia
Bulletoss
Dodano
05.09.2004 21:58:41
Sterowniki z płyty.Ale teraz jest jeszcze gorzej
Proszę nie krzyczcie szukaj to juź bylo
Rozwaliłem wszystko co się dało
Zrobiłem tak
zaintalowałem win98 jeszcze raz nie wgrywałem sterowników bo chciałem przez internet z creative
zainstalować–internet łączy się do onetu 30 min
Nie wiem co jest.Więc zainstalowałem xp
(chciałem zrobić napraw latałem do sąsiada i szukałem na forum ale u mnie nie ma tak jak tam było
opisane nie moźna po zaznaczeniu instalacji na tej samej partycji zaznaczyć napraw
Teraz po instalacji Xp nie mam znowu menu start gdzie mogłem wejść albo do Win 98 i XP
I zmieniły mi się litery dysków instalowałem Win 98 na C: jest na E
Mam prośbę jak zrobić te menu to wtedy poprawię Win 98 a później format i instalacja XP.Teraz zainstalowałem tylko potrzebne rzeczy aby móc prosić o pomoc
Pozdrawiam
Amator
Dodano
05.09.2004 21:41:26
To orginalne drivery dołaczone do karty ,czy ściągane ?
Sterowniki mogą być od jakiegoś LSa ty moźesz mieć pełnego Audigy lub odwrotnie.
Popraw kartę w slocie.
MarcinX
Dodano
05.09.2004 20:47:57
no EL NINO moźe mieć racije, sprawć czy napewno sterowniki przypisane sa twojemu sprzętowi i systemowi którego uzywasz
Bulletoss
Dodano
05.09.2004 17:43:55
no EL NINO moźe mieć racije, sprawć czy napewno sterowniki przypisane sa twojemu sprzętowi i systemowi którego uzywasz
Bulletoss
Dodano
05.09.2004 17:43:55
W skrocie:
Setup pluje sie, ze w konia go robisz, bo nie masz w kompie Sound Blastera i mozesz go cmoknac bo on idzie w cholere. Znaczy robi exit.
EL NINO
Dodano
05.09.2004 17:36:18
odinstaluj wszystkie sterowniki które są związane z dzwiękiem, zainstaluj nowe, najlepiej inne, podczas instalacij nowych sterowników sprawć czy sterowniki(nowy sprzet) które znajduje to napewno te sterowniki które zainstalowałeś, często po instalacij nowych sterowników windows znajduje stare sterwniki i z nich koźysta jakby się tak satało musisz usunąć je ręcznie, wystarczy źe wybieźesz dany sterownik i klikniesz w własciwości, tam bedzie napisana lokalizacija sterowników, znajdujesz pliki ze sterownikami i usuwasz. Jeźeli by to nie pomogło to jest jeden pewny sposób ale drastyczny:
usuwasz folder C:WINDOWSINF, jest to folder ze sterownikami systemu, potym jak go usuniesz reinstalujesz windowsa, instalujesz nowe sterowniki (najlepiej inne) i wszystko powinno grać
powodzenia:P
Bulletoss
Dodano
05.09.2004 17:33:40
Amator
Dodano:
05.09.2004 03:48:24
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2