Dlaczego nie mogę wejść na większość stron www?

Witam.Nie wiem czy to wina jakiegoś programu czy internetu, ale moi rodzice nie mogą wejść na większość stron m.in. gdansk.autoteam.pl ; lua.pl ; cba.pl ; ugu.pl ; yoyo.pl i wiele wiele innych.Mamy te same oprogramowanie komputerowe, Windows XP Home Edition Service Pack 2 oraz ten sam internet, z tej samej sieci tzn. Vectra.Ja mogę na wszystkie strony wchodzić a moi rodzice tylko na część.Żadnego firewala nie mają. Proszę o pomoc, gdyż to jest bardzo irytujące. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 9

Spróbuj ich jeszcze trochę przycisnąć. W mojej sieci też admin często uważa, że wina nie leży po jego stronie, a troche później się okazuje, że połowa www nie działała ponieważ jakieś porty czy coś są zablokowane na sieci.
domin45670
Dodano
15.05.2008 22:07:08
Tak, Vectra.Dzowiłem do nich, powiedzieli mi, że wina nie wychodzi z ich strony.
Posiadacz
Dodano
15.05.2008 21:58:26
Z wcześniejszych opisów wynika że połączenie z siecią istnieje, problem występuje niezależnie od przeglądarki i opcje internetowe są ustawione na domyślne. Dla formalności sprawdziłbym jeszcze ustawienia zapory ogniowej, konfigurację połączenia z siecią oraz czy w menedżerze urządzeń nie występuje błąd w pracy jakiegoś urządzenia. Po tym skontaktowałbym się z dostawcą internetu (w twoim przypadku chyba Vectra).
wnk
Dodano
15.05.2008 01:38:13
Zrobiłem jak napisałeś wnk ale to nic nie dało.I wątpię w to że reinstall pomoże.Ale w ostatecznośći zrobię tak.Ale proszę o inne pomysły, ponieważ jestem bardzo rzadko na komputerze rodziców.
Posiadacz
Dodano
14.05.2008 21:34:22
Dawno temu (to nie bajka) tak miałem. Wiązało się to ze zbyt rygorystycznymi ustawieniami w opcjach internetowych. Wspominał już o tym w swoim poście kolega danieluk. Trzeba sprawdzić następujące ustawienia: Panel sterowania>opcje internetowe> zabezpieczenia poziom zabezpieczeń nie wyższy niż średnio wysoki, >prywatność ustawienia nie wyżej niż na średni. Proponuję zastanawiać się nad dalszymi krokami dopiero po sprawdzeniu tych ustawień i potwierdzeniu że są prawidłowe. Jak dotąd nie odpowiedziałeś na wspomniany post kolegi danieluka.
wnk
Dodano
14.05.2008 00:18:12
Jedyne co mi przychodzi do głowy to reinstalacja sterów do modemu(o ile jest na USB, PCI), reset ustawień modemu/routera, podłączenie Twojego modemu/routera (zakładam ze jest taki sam skoro ten sam dostawca neta), a w ostateczności reinstalka Windowsa. Jeśli to modem USB to możliwe ze jest na kompie oprogramowanie do łączenia się z netem i do konfiguracji tego modemu, powinna tam też być opcja do przywracania opcji do wartości domyślnych. PAMIĘTAJ - nim zabierzesz się za reinstalacje lub resetowanie ustawień modemu czy softu zapisz sobie nazwę logowania i hasło o ile są wymagane.
danieluk
Dodano
13.05.2008 23:30:55
Nie mieszkamy razem.Mieszkam 2 kilometry od nich i nie dzielimy internetu.Nie wchodzą na takie strony.Korzystają jak ja z Mozilli Firefox.Próbowali w IE i Operze również ale taka sama sytuacja jak w Firefox-sie.Czekam czekam na pomoc :)
Posiadacz
Dodano
13.05.2008 22:48:36
Jeśli rodzice korzystają z IE to sprawdź Narzędzia - Opcje Internetowe - (zakładka) Zabezpieczenia i poniżej nad przyciskiem OK powinien być przycisk "RESETUJ WSZYSTKIE STREFY DO POZIOMU DOMYŚLNEGO" i po tym klik na OK. Sprawdź też ustawienia zapory w Windows. Sprawdź też inną przeglądarką np. Firefox lub Opera. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy :-/
danieluk
Dodano
13.05.2008 22:22:34
na redtube moga? :lol: Mogli by spróbować inną przeglądarką. Również zależy jak dzielicie internet?
Small Mike
Dodano
13.05.2008 16:32:33
Posiadacz
Dodano:
13.05.2008 16:02:41
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1