Dlaczego nie mogę wejść na większość stron www?
Witam.Nie wiem czy to wina jakiegoś programu czy internetu, ale moi rodzice nie mogą wejść na większość stron m.in. gdansk.autoteam.pl ; lua.pl ; cba.pl ; ugu.pl ; yoyo.pl i wiele wiele innych.Mamy te same oprogramowanie komputerowe, Windows XP Home Edition Service Pack 2 oraz ten sam internet, z tej samej sieci tzn. Vectra.Ja mogę na wszystkie strony wchodzić a moi rodzice tylko na część.Żadnego firewala nie mają.
Proszę o pomoc, gdyż to jest bardzo irytujące.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 9
Spróbuj ich jeszcze trochę przycisnąć. W mojej sieci też admin często uważa, że wina nie leży po jego stronie, a troche później się okazuje, że połowa www nie działała ponieważ jakieś porty czy coś są zablokowane na sieci.
Tak, Vectra.Dzowiłem do nich, powiedzieli mi, że wina nie wychodzi z ich strony.
Z wcześniejszych opisów wynika że połączenie z siecią istnieje, problem występuje niezależnie od przeglądarki i opcje internetowe są ustawione na domyślne. Dla formalności sprawdziłbym jeszcze ustawienia zapory ogniowej, konfigurację połączenia z siecią oraz czy w menedżerze urządzeń nie występuje błąd w pracy jakiegoś urządzenia. Po tym skontaktowałbym się z dostawcą internetu (w twoim przypadku chyba Vectra).
Zrobiłem jak napisałeś wnk ale to nic nie dało.I wątpię w to że reinstall pomoże.Ale w ostatecznośći zrobię tak.Ale proszę o inne pomysły, ponieważ jestem bardzo rzadko na komputerze rodziców.
Dawno temu (to nie bajka) tak miałem. Wiązało się to ze zbyt rygorystycznymi ustawieniami w opcjach internetowych. Wspominał już o tym w swoim poście kolega danieluk. Trzeba sprawdzić następujące ustawienia: Panel sterowania>opcje internetowe> zabezpieczenia poziom zabezpieczeń nie wyższy niż średnio wysoki, >prywatność ustawienia nie wyżej niż na średni. Proponuję zastanawiać się nad dalszymi krokami dopiero po sprawdzeniu tych ustawień i potwierdzeniu że są prawidłowe. Jak dotąd nie odpowiedziałeś na wspomniany post kolegi danieluka.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to reinstalacja sterów do modemu(o ile jest na USB, PCI), reset ustawień modemu/routera, podłączenie Twojego modemu/routera (zakładam ze jest taki sam skoro ten sam dostawca neta), a w ostateczności reinstalka Windowsa. Jeśli to modem USB to możliwe ze jest na kompie oprogramowanie do łączenia się z netem i do konfiguracji tego modemu, powinna tam też być opcja do przywracania opcji do wartości domyślnych.
PAMIĘTAJ - nim zabierzesz się za reinstalacje lub resetowanie ustawień modemu czy softu zapisz sobie nazwę logowania i hasło o ile są wymagane.
Nie mieszkamy razem.Mieszkam 2 kilometry od nich i nie dzielimy internetu.Nie wchodzą na takie strony.Korzystają jak ja z Mozilli Firefox.Próbowali w IE i Operze również ale taka sama sytuacja jak w Firefox-sie.Czekam czekam na pomoc :)
Jeśli rodzice korzystają z IE to sprawdź Narzędzia - Opcje Internetowe - (zakładka) Zabezpieczenia i poniżej nad przyciskiem OK powinien być przycisk "RESETUJ WSZYSTKIE STREFY DO POZIOMU DOMYŚLNEGO" i po tym klik na OK. Sprawdź też ustawienia zapory w Windows. Sprawdź też inną przeglądarką np. Firefox lub Opera. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy :-/
na redtube moga? :lol:
Mogli by spróbować inną przeglądarką.
Również zależy jak dzielicie internet?
Strona 1 / 1