Dlaczego nie dziala jak trzeba ???
Ztworzyłem sobie plytke CD Windows XP + SP1+SP2 tak jak jest napisane ––> http://www.xp.net.pl/art/windowsxp_sp1a_cd.html , wszystko poszlo idealnie, nagralem cd, sformatowalem dysk i chcialem od nowa zainstalowac xpka lecz odrazu z sp1 i sp2. Jak wiem sp1 zawiera juz sterowniki do zlacza SATA bo w normalnym windowsie nie bylo, dlatego wlasnie zrobilem ta plytke bo mam dysk na takie zlacze. Podczas eczesniejszych instalowan XP musiałem mu wrzucac przy starcie stery z dyskietki. Teraz powinny te stery byc na tej nagranej plycie choc pokazuje sie nadale ze nie znaleziono dysku i musze wrzucic stery z dyskietki choc w SP1 te stery na 100% są! Skoro tak piszą ze sa to dlaczego pojawiam sie nadal zeby wrzucic stery z dyskietki???
Co jest nie tak???
Dysk mam firmy WDC 7200o/min 80GB na Asus A7V600–x .
Aha i plytka jest nagrana w 100% ok bo sprawdzalem ja na instalce w kompie z tym starszym zlaczem i wszystko jest jak powinno.
Co jest nie tak???
Dysk mam firmy WDC 7200o/min 80GB na Asus A7V600–x .
Aha i plytka jest nagrana w 100% ok bo sprawdzalem ja na instalce w kompie z tym starszym zlaczem i wszystko jest jak powinno.
Odpowiedzi: 3
proponuje uzyc programu nlite–0.99.3bi.exe
w Moim przypadku działa :D – abit KD7–R
w Moim przypadku działa :D – abit KD7–R
Żółty:
max17:
Jak wiem sp1 zawiera juz sterowniki do zlacza SATA
Mogę znać źródło tej informacji ??
Baby gadały.
max17 – ani, goły, ani z SP nie ma – o czym Żółty napisał wyźej – zintegrowanych sterowników SATA .
Jak z resztą i wielu innych urządzeń – trudno sobie wyobrazić system dostarczany z wszelkimi mutacjami wsparcia sprzętu róznych producentów – moźe tak kilko płyt DVD i ich wymienianie w toku instalacji dąłoby taki efekt.
max17:
Jak wiem sp1 zawiera juz sterowniki do zlacza SATA
Mogę znać źródło tej informacji ??
Żeby sterowników do SATA nie podawać na dyskietce musisz je równieź zintegrowac z płytką. Zobacz tutaj: http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1703. Gdzieś tam (w czwartym kroku) jest napisane jak to zrobić.
Strona 1 / 1