Dlaczego mam pusty folder Połączenia sieciowe?

Laptop Dell Inspiron 1501,Wind.XP HE SP-3,Neostrada TP,mod. ZXDSL 852. Przed około 3 tygodniami "zginął" mi internet.Być może spowodowało to jakieś przypadkowe kliknięcie podczas używania Odkurzacza,ale nie jestem tego pewny.Przywrócenie wszystkich elementów usuniętych Odkurzaczem nic nie dało.Pomoc konsultanta z internetowej infolinii TP też nie pomogła.Po nieudanych próbach powtórnej instalacji internetu z płyty CD a także"ręcznie" konsultant poddał się i stwierdził,ze jego zdaniem jest to błąd systemu i należy zwrócić się z tym do Microsoftu.Ja sprobowałem jeszcze przez Przywracanie Systemu i w trzeciej próbie,gdy użyłem PPS z dnia 23.03 internet odzyskałem. Jednak dziwna rzecz,gdy klikam na Start>Wszystkie Prograamy>Akcesoria>Komunikacja>Połączenie Sieciowe otwiera się okno folderu"Połączenia sieciowe" ale jest puste mimo,że mam cały czas połączenie z internetem!Załączam link do zrzutu z ekranu tego okna. Jaka jest tego przyczyna i czy należy coś z tym zrobić?Jako niedoświadczony,początkujący użytkownik trochę się tym niepokoję.Proszę o podpowiedzi i opinię,za które z góry dziękuj. href="http://www.turboimagehost.com/p/361089/Zrzut__z_ekranu_okna_Poczenia_sieciowe.JPG.html" target="_blank">odśwież wyskakuje okno z komunikatem: Folder Połączenia sieciowe nie może pobrać listy kart sieciowych tego komputera.Upewnij się,że usługa Połączenia sieciowe jest włączona i uruchomiona. Przy klk na Start>Podgląd zdarzeń Aplikacja b.często występują wpisy: Błąd:PerfNet 2004,, Application Hang 1001,1002, Application Error(100) 1000, itd Ostrzeżenie (zawsze dotyczy) Evnt Agnt 1003,1015. Przy system Błąd DCOM 10005,Service Control Manager 7000,7001, ati2mtag 43015,43016,... Ostrzeżenie Topip 4226. W złączeni linki do zrzutow dla lepszego zobrazowania problemu. [url]http://img01.yeuxverts.net/_images_/img01.10/n29uv9.k1jslg.4tmrs.jpg[/url] [url]http://img01.yeuxverts.net/_images_/img01.10/n29uv9.k1jsty.em64o.jpg[/url] ------------ [b]Zmieniłem img na url bo troche duże te obrazki Żółty[/b]

Odpowiedzi: 2

Modem łączy się z komputerem przez USB.Jestem początkującym,stawiającym dopiero pierwsze kroki użytkownikiem w zw. z czym nie wszysto umiem,rozumiem i wiem,dlatego proszę o przystępne wyjaśnienie, jak mam zainstalować powtórnie kartę sieciową(sterowniki) lub do modemu,co proponujesz.Teraz łączenie z internetem następuje automatycznie po uruchomieniu komputera i załadowaniu się Windowsa i ustawień(wyswietla się okno z informacją,że jest próba połącznia PO,35),a na pasku zadań wyświetla się "Połączenie telefoniczne" i znika z paska po uzyskaniu połącznia z internetem. 31.05.08 Ponieważ po mojej odpowiedzi nie widzę już dalszych postów więc czy moje pytanie i temat są zbyt trudne,czy też mało interesuące i nie warto na nie odpowiadać? 02.06.08 Przepraszam Żółty ale czy moę liczyć na "firmową" odpowiedż,bo widzę że temat ten jest obcy lub nie interesuje innych użytkowników? 13.06.08 Przykro,że nikt nie chciał lub nie umiał mi pomóc.Poprosiłem o pomoc na innym Forum,odpowiedż i pomoc otrzymałem.Problem został rozwiązany.
andrzej2y
Dodano
29.05.2008 01:16:41
modem masz pod USB czy kabel sieciowy ? W obu przypadkach radziłbym zainstalować powtórnie kartę sieciową (sterowniki) lub do modemu.
Bejkrools
Dodano
28.05.2008 03:45:02
andrzej2y
Dodano:
28.05.2008 01:29:59
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1