DLa speców Windows Xp SP2 + Podgląd zdarzeń – System

Witam serdecznie.
Mam powazny problem po uruchomieniu podgladu zdarzen i kliknieciu na system znalazlem takie bledy Windowsa:
1. "Nie moźna uruchomić usługi Sterownik portu równoległego z powodu następującego błędu:"
2. "Nie moźna uruchomić usługi AVerMedia, AVerTV WDM Video Capture z powodu następującego błędu:"
3. "Nie moźna uruchomić usługi AVerMedia, AVerTV WDM TvTuner z powodu następującego błędu:"
4. "Nie moźna uruchomić usługi AVerMedia, AVerTV WDM Crossbar z powodu następującego błędu:"
i kaźdy się kończy:
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

Domyslilem sie ze problem lezy w services wiec wszedlem szukam czegokolwiek od AverMedi i niestety nic niema... W systemie w menadzerze urzadzen tez nic nie pisze na temat Aver medi...
Zrobilem eksperyment ktory sie powiodl a polegal na:
1. Normalnie mialem wylaczony w BIOSie port równoległy więc go włączyłem
2. Uruchomilem Windowsa znalazl port wszystko ladnie pieknie.
3. Wylaczylem Windowsa usunąłem z BIOSa port... i co ciekawe windows z menadzera urzadzen usunal port ale pojawil sie blad wlasnie ten pierwszy czyli:
"Nie moźna uruchomić usługi Sterownik portu równoległego z powodu następującego błędu:"

Automatycznie przypomialem sobie ze pol roku temu mialem taka karte ale ja wyjalem ale system za kazdym razem stara sie ja wzbudzic i automatycznie sieje bledami...
Czy ktos wie jak moze skutecznie usunac z systemu takie urzadzenie aby sie przy uruchamianiu nie wzbydzalo?
Dziekuje za odpowiedz!
Pozdrawiam!

Odpowiedzi: 1

witam,
– masz zainstalowane sterowniki urzadzen do tej karty
– poszukaj programu Pserv2 i usun device.

:roll:
99none
Dodano
16.10.2005 13:05:52
taken
Dodano:
16.10.2005 03:40:27
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1