DISK BOOT FAILURE....
Witam
Ostatnio kupiłem sobie nowy dysk Seagate SATA 160 GB. W komputerze mam teź dysk IDE 16 GB. Na obu dyskach mam Windowsa XP. Gdy mam podłączone dwa dyski przy włączeniu komputer pyta którego windowsa wybrac ale gdy odłącze stary dysk(IDE 16 GB) to wyskakuje błąd: "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER". Co mam zrobić? Szukałem wszędzie odpowiedzi z tym błędem ale tego nie było
Ostatnio kupiłem sobie nowy dysk Seagate SATA 160 GB. W komputerze mam teź dysk IDE 16 GB. Na obu dyskach mam Windowsa XP. Gdy mam podłączone dwa dyski przy włączeniu komputer pyta którego windowsa wybrac ale gdy odłącze stary dysk(IDE 16 GB) to wyskakuje błąd: "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER". Co mam zrobić? Szukałem wszędzie odpowiedzi z tym błędem ale tego nie było
Odpowiedzi: 8
ditila:
taśmy, zworki i inne historie... ty poprostu masz na swojej 16 partycję startową i bez niej nie ruszysz... ot cały problem
Amen.
taśmy, zworki i inne historie... ty poprostu masz na swojej 16 partycję startową i bez niej nie ruszysz... ot cały problem
Zobacz czy zworki sa dobrze ustawione na dysku i w biosie tez sprawdz ustwienia master i slave 8)
Owocek:
WaGonik:
jakos nigdy nei zdarzyło mi sie odwrotnie tasmy wpiąć :P jest ząbek na wtyczce wiec nie da sie chyba ze silnie sie wepchnie co źadko się widuje.
No to masz PC chyba od niedawna, bo nie zawsze tasma ma zabek na wtyczce ;)
nie no "jutro" mi mama kupiła :P
a moze Ty masz stare tasmy ?
WaGonik:
jakos nigdy nei zdarzyło mi sie odwrotnie tasmy wpiąć :P jest ząbek na wtyczce wiec nie da sie chyba ze silnie sie wepchnie co źadko się widuje.
No to masz PC chyba od niedawna, bo nie zawsze tasma ma zabek na wtyczce ;)
Witam, sprawdź teź czy dobrze podłączyłeś taśmę do dysku twardego czasami zdarza się tak źe jest odwrotnie wsadzona i stąd te błędy takźe albo do dysku albo do płyty moźe być źle podłączona.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Poszukaj na forum:
1)boot.ini
2)fixmbr
2)fixboot
FAQ przyklejony
1)boot.ini
2)fixmbr
2)fixboot
FAQ przyklejony
Strona 1 / 1