Diagnozowanie
Witam.
Mam problem z wyłączaniem kompa - wiesza się na: "Trwa zamykanie systemu", ale nie wiem co to naprawdę jest. Żaden sposób o którym czytałem na tym forum nie skutkuje (i wiele innych też). Proszę o podanie jakiegoś dobrego programu do diagnozowania - chciałbym sprawdzić czy oby żaden proces, program albo sterownik nie przytrzymuje kompa.
Z góry dzięki.
PS. Mam wielką prośbę do moderatora tego działu aby tym razem nie skasował mojego tematu.
Mam problem z wyłączaniem kompa - wiesza się na: "Trwa zamykanie systemu", ale nie wiem co to naprawdę jest. Żaden sposób o którym czytałem na tym forum nie skutkuje (i wiele innych też). Proszę o podanie jakiegoś dobrego programu do diagnozowania - chciałbym sprawdzić czy oby żaden proces, program albo sterownik nie przytrzymuje kompa.
Z góry dzięki.
PS. Mam wielką prośbę do moderatora tego działu aby tym razem nie skasował mojego tematu.
Odpowiedzi: 1
Spróbój zamykać XP przy pomocy skrótu utworzonego na pulpicie:
Start/Ustawienia/Pasek zadań i Menu Start/Menu Start/Dostosuj/Dodaj/Wpisz lokalizację elementu - kopiujesz tekst:
%windir%\system32\shutdown.exe -s -f -t 0
następnie Dalej i wskazujesz miejsce gdzie ma się umieścić skrót do zamykania systemu XP. Wedle upodobania zmieniasz ikonę i nazwę skrótu.
Strona 1 / 1