defragmentator systemowy dziwne zachowanie....
Witam
Szukałem w archiwum ale nie udało mi sie znaleźć podobnego przypadku.
W związku z wolniejszym działaniem WinXP leko go przeczysciłem, parę programów odinstalowałem itd.
Na koniec postanowiłem zrobić defragmentacje. No i pojawiły sie problemy.
Defragmentator nie startuje na dysku C:, dokładnie po ok 10% analizy wyskakuje komunikat w dwóch wersjach:
"Defragmentator nie moze kontunuowac skanowania wstepnego z powodu uszkodzenia pliku: C:/Documents and Settings/Marcin/Menu Start/Akcesoria"
"Defragmentator nie moze kontunuowac skanowania wstepnego z powodu uszkodzenia pliku: C:/Windows/Driver Cache/I386"
Dodam źe partycję D: analizuje i defragmentuje bez źadnego problemu.
Kompletnie nie wiem co z tym fantem zrobić.........
Szukałem w archiwum ale nie udało mi sie znaleźć podobnego przypadku.
W związku z wolniejszym działaniem WinXP leko go przeczysciłem, parę programów odinstalowałem itd.
Na koniec postanowiłem zrobić defragmentacje. No i pojawiły sie problemy.
Defragmentator nie startuje na dysku C:, dokładnie po ok 10% analizy wyskakuje komunikat w dwóch wersjach:
"Defragmentator nie moze kontunuowac skanowania wstepnego z powodu uszkodzenia pliku: C:/Documents and Settings/Marcin/Menu Start/Akcesoria"
"Defragmentator nie moze kontunuowac skanowania wstepnego z powodu uszkodzenia pliku: C:/Windows/Driver Cache/I386"
Dodam źe partycję D: analizuje i defragmentuje bez źadnego problemu.
Odpowiedzi: 7
więc tak, uźyłem chkdiska w cmd z opcją /f
tak jak mi poradziliscie nie wiem jakie są mocniejsze...opcje....
cofniecie systemu nic nie dało próbowałem
tak jak mi poradziliscie nie wiem jakie są mocniejsze...opcje....
cofniecie systemu nic nie dało próbowałem
Z jakimi opcjami uruchamiałeś chkdsk ?? Spróbuj z tymi "mocniejszymi" lub odpal go z poziomu konsoli odzyskiwania
Rebe – teraz powinno być lepiej :mrgreen:
Rebe – teraz powinno być lepiej :mrgreen:
Sprawdzone chkdiskiem
"Sprawdzono i nie znaleziono źadnych błędów"
Po odpaleniu defragmentatora
1 próba zero odzewu
2 próba przeanalizował ale nie defragmentuje (zero reakcji)
3 próba komunikat "...nie moze kontynuować skanownaia wstepnego z powodu uszkodzenia pliku (tym razem C:\windows\Driver Cache\I386"
nie wiem mzoe przypadkiem wyłączyłem jakąś usługę co za to odpowiada, tam teź grzebałem....tylko która by to była :roll:
"Sprawdzono i nie znaleziono źadnych błędów"
Po odpaleniu defragmentatora
1 próba zero odzewu
2 próba przeanalizował ale nie defragmentuje (zero reakcji)
3 próba komunikat "...nie moze kontynuować skanownaia wstepnego z powodu uszkodzenia pliku (tym razem C:\windows\Driver Cache\I386"
nie wiem mzoe przypadkiem wyłączyłem jakąś usługę co za to odpowiada, tam teź grzebałem....tylko która by to była :roll:
kanciak – a moźe tak zamiast dodawać coś to byś się nad tym co Ci napisano zastanowił?
PS.
Żółty – nawet ta sraczkowata broda Ci nie pomoźe w wyzbyciu się zwyczaju "spóźniania" :lol:
PS.
Żółty – nawet ta sraczkowata broda Ci nie pomoźe w wyzbyciu się zwyczaju "spóźniania" :lol:
dodam jeszcze źe na 5 prób jedna analiza sie udaje, ale juz defragmentacja nie startuje i to juz bez źadnego komunikatu. Mozna sobie klikać "defragmentuj" do woli bez odzewu
Start –> Uruchom –> cmd I w oknie konsoli chkdsk /f – jak się zapyta czy sprawdzić podczas ponownego rozruchu to odpowiedz twierdząco i zrestartuj system.
kanciak:
Ja to bym zaczął od chkdska* tej partycji c: , ale ja z reguły w dziwny sposób reaguję na komunikaty narzedzi systemowych.
* przełączniki i tryb pracy ( wiersz polecenia/konsola ) do wyboru.
PS.
O logach wspominam tylko z racji wrodzonej upierdliwości.