DEFRAGMENTACJA
MAM PROBLEM Z DEFRAGMĘNTACJĄ DYSKU /C/PO KAZDEJ ANALIZIE KAZE MI DEFRAGMĘNTOWAĆ DYSK NAWET GY BYM TO ROBIL 100 RAZY DZIENIE . :NAWET ;Diskeeper9 NIE DAL RADY ICO TU ROBIC A PRZECIEZ SKANÓJE GO CO DZIEŃ :arrow: PROSZE O POMOC DZIĘKI.....MAM 512MB–PLIKU STONICTWA 1536 POCZĄTKOWY I MAXYMALY. CZĘST INSTALÓJE I USWAM PROGRAMY.NIE USOWAM PLIKOW WYMIANY.
Odpowiedzi: 2
przepraszam, źe wtrącę, polecenie defragmentacji
po analizie pojawia się w 99%, jeśli so kupisz
poza oficjalną dystrybucją...
chociaź, nawet w win xp są błędy :wink:
po analizie pojawia się w 99%, jeśli so kupisz
poza oficjalną dystrybucją...
chociaź, nawet w win xp są błędy :wink:
Dla porządku – nie krzycz.
System plików to ? – pewnie FAT32, ale ... kto wie.
Co robisz na tym komputerze – czesto instalujesz programy i je deinstalujesz?
Ile masz pamieci RAM i jak ustawiony plik wymiany?
Po tych informacjach juź moźe coś będziem ozan zasugerować, zamiast wróźyć.
Update – po uzupełnieniu – została jeszcze kwestia systemu plików.
Ale do tego wrócę później.
Przede wszystkim uruchom chkdsk i zobacz czy po tym się nie poprawi – lepiej uźyć go z konsoli odzyskiwania niź z poziomu wiersza polecenia w systemie – to tylko moje zdanie indywidualne, a zrobisz jak chcesz.
Nie bardzo rozumiem co oznacza, źe Diskeeper nie dął rady – jeźlei masz na mysli to, źe "na obrazku" dalej są róźne przerwy to tym sie nie przejmuj. Jeźeli natomiast pojawiają się informacje o braku mozłiwości przeniesienia to trzeba w opcjach spróbowac innej – dokładniejszej metody – nazw opcji nie podam, bo programu nie uzywam – wbudowany w XP mi wystarcza.
Teraz o systemie plików – przy FAT–cie tak jest, źe fragmentacja następuje dość szybko. Szczególnie w sytuacji, która opisąłes, a związanej z instal/deinstalowaniem programów.
Lekarstwem na to – o ile wcześniejsze sugestie nie pomogą – powinna być zmiana systemu plików na ntfs – polecenie convert opisane zarówno w archiwum jak i pomocy systemu.
System plików to ? – pewnie FAT32, ale ... kto wie.
Co robisz na tym komputerze – czesto instalujesz programy i je deinstalujesz?
Ile masz pamieci RAM i jak ustawiony plik wymiany?
Po tych informacjach juź moźe coś będziem ozan zasugerować, zamiast wróźyć.
Update – po uzupełnieniu – została jeszcze kwestia systemu plików.
Ale do tego wrócę później.
Przede wszystkim uruchom chkdsk i zobacz czy po tym się nie poprawi – lepiej uźyć go z konsoli odzyskiwania niź z poziomu wiersza polecenia w systemie – to tylko moje zdanie indywidualne, a zrobisz jak chcesz.
Nie bardzo rozumiem co oznacza, źe Diskeeper nie dął rady – jeźlei masz na mysli to, źe "na obrazku" dalej są róźne przerwy to tym sie nie przejmuj. Jeźeli natomiast pojawiają się informacje o braku mozłiwości przeniesienia to trzeba w opcjach spróbowac innej – dokładniejszej metody – nazw opcji nie podam, bo programu nie uzywam – wbudowany w XP mi wystarcza.
Teraz o systemie plików – przy FAT–cie tak jest, źe fragmentacja następuje dość szybko. Szczególnie w sytuacji, która opisąłes, a związanej z instal/deinstalowaniem programów.
Lekarstwem na to – o ile wcześniejsze sugestie nie pomogą – powinna być zmiana systemu plików na ntfs – polecenie convert opisane zarówno w archiwum jak i pomocy systemu.
Strona 1 / 1