defragmentacja rejestru
jak mozna szybko zdefragmentowac rejestr xp?
Odpowiedzi: 9
Rebe dopisałem sie do tematu a ostatnim Odpowiadającym byłeś ty, dlatego dla grzeczności zacytowałem twój nick – rozumiem źe mało co cie obchodzi co kto szuka – mnie nie raz teź mało co obchodzi co kto szuka i odpisuje.
kamaa – dzielki zobaczę i sprawdzę
mettal – to samo
Pozdrawiam
kamaa – dzielki zobaczę i sprawdzę
mettal – to samo
Pozdrawiam
moźe ten program Regmon
Amator – a za przeproszeniem co mnie obchodzi czego poszukujesz?
Szukasz to dszukaj – najlepiej pod hasłem z "migawką" związanym tylko nie informuj mnie, ani przez forum, ani inną drogą o efektach.
Szukasz to dszukaj – najlepiej pod hasłem z "migawką" związanym tylko nie informuj mnie, ani przez forum, ani inną drogą o efektach.
Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale mozesz uzyc programu Total Uninstall 3...
Przed instalacja softu program skanuje rejestr i pliki,potem instalujesz dany program i uruchamiasz go i zamykasz, nastepnie Total Uninstall znow skanuje rejestr i system plikow. Po tej operacji masz wszystko dokladnie pokazane, jakie wpisy, klucze utworzyl/usunol/zmodyfikowal dany program w rejestrze, oraz jakie pliki utworzyl/usunol/zmodyfikowal soft ktory instalowales
Przed instalacja softu program skanuje rejestr i pliki,potem instalujesz dany program i uruchamiasz go i zamykasz, nastepnie Total Uninstall znow skanuje rejestr i system plikow. Po tej operacji masz wszystko dokladnie pokazane, jakie wpisy, klucze utworzyl/usunol/zmodyfikowal dany program w rejestrze, oraz jakie pliki utworzyl/usunol/zmodyfikowal soft ktory instalowales
Rebe poszukuje programu który pokaźe mi gdzie i pod jakimi nazwami dopisał wpisy do rejestru po zainstalowaniu programu ale automatycznie a nie w szukaj – bo nie raz instaluje jakis program np.
pod nazwą XXX a wpisy są pod XXX i YYY, a w szukaj juz nie wpiszę YYY bo nawet nie wiedziałem źe pod taka nazwą jest dopisywany do rejestru
Pozdrawiam
pod nazwą XXX a wpisy są pod XXX i YYY, a w szukaj juz nie wpiszę YYY bo nawet nie wiedziałem źe pod taka nazwą jest dopisywany do rejestru
Pozdrawiam
dziekuje Pozdrawiam, myslałem ze program jv16 usuwa nie potrzebne wpisy i zarazem defragmentuje, ale sie myliłem HI HI HI :D
Czyszczenie – do którego wymieniony przez Ciebie jv16 uźyć mozna to zupełnie co innego niź defragmentacja.
Czyszczenie to usuwanie zbednych wpisów.
Defragmentacja zaś polega – potocznie to opisując – na zalepianiu dziur po takich nieistniejących wpisach.
Obrazowo wygląda to tak:
wpis x
wpis y
wpis z
Czyszczę rejestr ( wpis y jest zbędny )i w efekcie wygląda on tak:
wpis x
wpis z
Defragmentacja rejestru zaś likwiduje tę dziurę między wpisem x i z i rejestr po tej operacji wyglada tak:
wpis x
wpis z
Czyszczenie to usuwanie zbednych wpisów.
Defragmentacja zaś polega – potocznie to opisując – na zalepianiu dziur po takich nieistniejących wpisach.
Obrazowo wygląda to tak:
wpis x
wpis y
wpis z
Czyszczę rejestr ( wpis y jest zbędny )i w efekcie wygląda on tak:
wpis x
wpis z
Defragmentacja rejestru zaś likwiduje tę dziurę między wpisem x i z i rejestr po tej operacji wyglada tak:
wpis x
wpis z
oto program jv16 PowerTools
Moje pytanie jest takie czy dobre jest nazewnictwo Defragmentować rejestr czy powinno być Czyszczenie rejestru??
Moje pytanie jest takie czy dobre jest nazewnictwo Defragmentować rejestr czy powinno być Czyszczenie rejestru??
http://www.download.com/WinASO–RegDefrag/3000–2094–10418079.html?part=dl–WinASOReg&subj=dl&tag=button – to przykład.
Strona 1 / 1