defragmentacja – nie moge uruchomic
nie moge odpalic defragmentacji ani analizy programem systemowym, pojawia sie komunikat: "nie udalo sie uruchomic Defragmentatora dyskow"
podobnie jest przy PerfectDisku : "Failed to connect to computer, usluga nie odpowiada na sygnal uruchomienia lub sygnal sterujacy w odpowiednim czasie (0x8007041d)
Przy systemowym defragu nie pojawiaja sie zadne bledy w Podglądzie zdarzen
a Perfect disk generuje taki blad: "Model DCOM odebrał błąd Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujący w oczekiwanym czasie. podczas próby uruchomienia usługi PDEngine z argumentami –Service w celu uruchomienia serwera:
{C13D6073–2D34–403B–B165–66E316AA958F}" oraz "Nie moźna uruchomić usługi PDEngine z powodu następującego błędu:
Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujący w oczekiwanym czasie. "
usluga "pdengine" zalezna od "zdalne wywolanie procedur RPC "(wlaczone)
nie wiem jakie uslugi sa jeszcze potrzebne mozliwe ze cos mam wylaczone
podobnie jest przy PerfectDisku : "Failed to connect to computer, usluga nie odpowiada na sygnal uruchomienia lub sygnal sterujacy w odpowiednim czasie (0x8007041d)
Przy systemowym defragu nie pojawiaja sie zadne bledy w Podglądzie zdarzen
a Perfect disk generuje taki blad: "Model DCOM odebrał błąd Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujący w oczekiwanym czasie. podczas próby uruchomienia usługi PDEngine z argumentami –Service w celu uruchomienia serwera:
{C13D6073–2D34–403B–B165–66E316AA958F}" oraz "Nie moźna uruchomić usługi PDEngine z powodu następującego błędu:
Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujący w oczekiwanym czasie. "
usluga "pdengine" zalezna od "zdalne wywolanie procedur RPC "(wlaczone)
nie wiem jakie uslugi sa jeszcze potrzebne mozliwe ze cos mam wylaczone
Odpowiedzi: 3
no widzisz, t5roche pomyslec i sam dojdziesz co jest nie tak ;) aby wszyscy nowi userzy tak umieli :P
no i sam znow rozwizalem problem, oczywiscie na necie nic ciekawego nie znalazlem, a MS w takim wypadku zalecil format :x
znalazlem wzmianke o pliku wymiany, po uruchomieniu diskeepera gdy sprawdzalem opcje tez dotyczace pliku wymiany program wywalil blad
prawdopodobnie plik wymiany byl za mocno pofragmentowany wiec go na jakis czas usunalem calkowicie i wreszcie defrag zaczal dzialac
znalazlem wzmianke o pliku wymiany, po uruchomieniu diskeepera gdy sprawdzalem opcje tez dotyczace pliku wymiany program wywalil blad
prawdopodobnie plik wymiany byl za mocno pofragmentowany wiec go na jakis czas usunalem calkowicie i wreszcie defrag zaczal dzialac
rozwiazalem problem – odinstalowalem i zainstalowalem ponownie perfect disk'a, nawet nie musialem restartowac komputera i ruszył
tzn. rozwiazalem polowicznie – systemowy defrag dalej nie dziala :(
tzn. rozwiazalem polowicznie – systemowy defrag dalej nie dziala :(
Strona 1 / 1