Czyszczenie/optymalizacja rejestru - jak?

Tak jak w nazwie tematu. Jak wyczyścić i tym samym zoptymalizować rejestr? Prosiłbym o opisanie tego krok po kroku z nazwami najlepszych programów do tego.

Odpowiedzi: 4

Podejrzewam że to też już wyjawiłem: pociągnąć kolejną instalkę z innego zaufanego źródła.
Razorek
Dodano
28.12.2008 19:41:47
W takim razie jak mogę temu nietypowemu problemowi zaradzić?
Severb
Dodano
27.12.2008 23:42:35
Według CCleanera mam już rejestr czysty od błędów ale podczas instalacji Service Packa 3 dalej jest to samo: [img]http://e.imagehost.org/0466/service1.jpg[/img]
Severb
Dodano
27.12.2008 18:23:37
  • Razorek 27.12.2008 20:15:03

Osobiście mam największe zaufanie do WinXp Manager. Jest to wielofunkcyjny program do optymalizacji Windowsa (istnieje również wersja na Vistę). Czyszczenie rejestru to bardzo odpowiedzialna czynność. Jak coś pójdzie nie tak to może się do skończyć źle dl systemu. Dlatego warto przemyśleć zanim się podejmie jakieś kroki. A co do: [quote=Severb]Według CCleanera mam już rejestr czysty od błędów ale podczas instalacji Service Packa 3 dalej jest to samo[/quote] Wspomniałem w innym wątku że problem leży najprawdopodobniej w instalce, która podczas działania generuje wpis do którego później nie ma dostępu (dziwne ale prawdziwe).

Odpowiedź jest bardzo prosta... Pobierasz i instalujesz jakiś darmowy program stworzony do tego celu po czym zwyczajnie go instalujesz... Dobry program jaki mogę Ci polecić to będzie: Po polsku: CCleander - Po za czyszczeniem rejestru posiada też opcję czyszczenia komputera z plików tymczasowych etc. Po angielsku: UniBlue RegistryBooster - On jest wyspecjalizowany do czyszczenia rejestru jak chcesz jeszcze usuwać pliki tymczasowe etc. będziesz musiał poszukać innego programu np. UniBlue SpeedUpMyPC
Xingu
Dodano
27.12.2008 16:56:35
Severb
Dodano:
27.12.2008 16:34:35
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1