Czyszczenie rejestru

Witam, mam taki problem. W jaki sposób nadaje się sobie uprawnienia specjalne , aby usunąć z rejestru pozostałości po odinstalowanym programie, których normalnym trybem nie daje się usunąć? Ogólnie wiem, że w Menu rejestru (urucham...\regedit\ edycja\uprawnienia), ale nie potrafię tak skonfigurować tych uprawnień, żeby dopiąć celu. Prosiłbym o wyjaśnienie mi jak obsługuje się tę funkcję?Dziękuję!

Odpowiedzi: 1

No przecież administrator ma pełen dostęp. On może wszystko usunąć.

Zaś co do pytania, nie wystarczy zaptaszyć odpowiedniego kwadracika??

http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/pl/library/ServerHelp/c57b42dc-421a-4f2c-b259-107a8ac01908.mspx?mfr=true
damiancore
Dodano
24.05.2006 19:31:31
  • Endrju 25.05.2006 10:32:24

może się zdarzyć, że uprawnienia do klucza ma tylko System, wówczas prawą myszą na kluczu, wybierz "Uprawnienia" i dodaj siebie do listy uprawnionych, a dla pewności odbierz je systemowi. Na pewno da się wywalić. Czasem jeszcze trzeba sprawdzić w msconfig czy nie jest na liście uruchamianych programów [zakładka "uruchamianie"], odpataszyć pozycję i zatwierdzić.

• marcin255 25.05.2006 10:38:13

RegSeeker ,CCleaner uruchamiasz jako administrator i sam czyści wszystkie śmieci z rejestru,robi kopie zapasową jakby co.<br>

• maresz 25.05.2006 21:45:12

Niestety mam i używam CCleaner , ale w tym wypadku bez skutku.<br>

• maresz 25.05.2006 21:56:43

Uprawnienia znajduję w menu Edycja rejestru.Pod prawym myszy klikając na klucz są przedewszystkim :modyfikacja i usuń. Wracając do przyczyny tych komplikacji to chodzi o program "Lottomaniak" .Pobrałem i zainstalowałem go, zaraz potem usunęłem.Sprawdzając rejestr w menu Edycja \znajdż wpisuję hasło Lottomaniak i usunęłem parę pozostałości lecz jeden klucz pozostaje nieusuwalny. Po jego usunięciu klikam ponownie Znajdż , no i znajduje go. Tkwi w tym samym miejscu. Dlatego też pytałem o te uprawnienia , bo widocznie w tym wypadku potrzeba ich , aby tego usunięcia skutecznie dokonać.<br>

• mariuszfojcik 27.05.2006 11:22:33

Polecam program "regcleaner" - prosty , skuteczny i po Polsku.<br><br>

• maresz 27.05.2006 12:50:45

OK , już po kłopocie .Poradziłem sobie tzn. usunąłem z rejestru to o czym wyżej. <br>Dziękuję wszystkim za rady !<br>Na zakończenie jeszcze jedno pytanie : w rejestrze , w opcji menu Uprawnienia dla HKEY_Users , zakładka (jedna) Zabezpieczenia mam to :<br>-administratorzy<br>-system<br>-wszyscy<br>-z ograniczeniami<br>i teraz poniżej funkcja dodaj/usuń&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; wybierając dodaj , nie wiem o co tu chodzi ?Co i jak mam, można, dodać ? Jak to się robi ? Czy mógłby ktoś mi to wyjaśnić ?<br>

maresz
Dodano:
24.05.2006 19:19:30
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1