Czyściłem rejestr i coś zgłupiało, pomóżcie
Witam.
Mam pewien problem, otóż wczoraj postanowiłem poczyścić sobie troche rejestr który był już dawno dawno temu nie czyszczony, więc zajmował aż 25MB i strasznie powoli chodził. Najpierw go defragmentowałem, potem programem CCleaner wyszukałem i naprawiłem błędy i programem EaseCleaner usunąłem niby błędne wpisy, No i w czym problem? Otóż te programy wyłączyły mi jakąś usługę, bo jak chce włączyć mój stary kochany program do defragmentacji O&O Defrag to mam takie coś: link-------> http://www.gimnazjum-ranizow.yoyo.pl/awaria.JPG
Patrzyłem w msconfig nie ma tam żadnego Microsoft Services Management.
A i jeszcze dodam że jak klikam teraz Alt+Ctrl+Del to w zakładce pokaż procesy nie pisze mi już naz użytkowników. Pomóżcie proszę.
Odpowiedzi: 2
W kwestii nazw uzytkowników - Usługi termianalowe uruchomione muszą być
W kwestii programu usługa program uruchomiona (jak komunikat sugeruje) ??
Windows Services Management to nic innego jak przystawka Usługi - Start -. Uruchom -> services.msc
-
No właśnie problem w tym że ja kopi nie robilem, klikałem opcje nie zapisuj bo mi się nie chciało czekać:( nie wiecie gdzie mogę tą głupią usługę włączyć?<br>
-
<P>Skorzystaj z przywracania systemu. <BR>Start/ uruchom/ %SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe</P>
dzieki Żółty szkoda że nie wcześniej bo już po formacie:) pozdrawiam<br>