czy xp w pelni wykorzysta moj komputer ?
Odpowiedzi: 6
-
[quote=zakalapuckany]mam te 8 gb ramu a czuje sie jak bym pracowal na swoim starym komputerze z 512 mb ramu[/quote] To coś masz nie tak poustawiane. U mnie na 2 gb ramu lata jak XP. [quote=zakalapuckany]rowniez to ze nie dziala stabilnie ... mam viste 64 bit[/quote] j.w. Jak pisałem, też mam 64-kę i nie jestem z niej zadowolony tak jak bym chciał. Nie mam również zamiaru przekonywać Cię, że jest to dobry system bo wcale nie jest dobry. Natomiast trzeba nad nim trochę posiedzieć, podłubać i można z niego sporo wycisnąć. Spokojnie twierdzę, że nie mniej niż z XP. Natomiast przypomnij sobie pierwszą wersję XP, co to był za syf i ile lat trwało, żeby wyszedł stan dzisiejszy.
-
[quote=Ucho]przypomnij sobie pierwszą wersję XP, co to był za syf i ile lat trwało, żeby wyszedł stan dzisiejszy.[/quote] Obawiam się że nad Vistą już MS się już tak rozczulał nie będzie. Nie doprowadzą go do stanu, w którym ilośc pochwał znacznie przewyższy ilośc zarzutów. Będą chcieli zatrzeć złe wrażenie po tym systemie Windowsem7. Jedyne z czego się ciesz to fakt iż obiecali aktualizację i wsparcie technice dla XP przez jeszcze długi okres czasu i chwała im za to.
-
W nawiązaniu do swojej poprzedniej wypowiedzi: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/83/9d6e801b5956fea5.jpg[/IMG][/URL] [quote=Razorek](...)wsparcie technice dla XP przez jeszcze długi okres czasu i chwała im za to.[/quote]A dokładnie do końca 2012 roku :)
-
[quote=Razorek]Obawiam się że nad Vistą już MS się już tak rozczulał nie będzie. [/quote] Niech Twe słowa tym razem proroczymi nie będą :lol: Aczkolwiek MS coś mało się uaktywnia z Win7, a to daje nadzieję, że Vista się rozwinie.
-
[quote=Ucho]To coś masz nie tak poustawiane. U mnie na 2 gb ramu lata jak XP.[/quote] jezeli moglbys mi dac pare rad jak moge dobrze ''ustawic'' viste to bylbym bardzo wdzieczny bo naprawde denerwuje mnie lekko to ze nie jest to wszytsko tak szybkie jak powinno [quote=Razorek]Będą chcieli zatrzeć złe wrażenie po tym systemie Windowsem7.[/quote] ale cos mam zle przeczucie ze windows7 nie bedzie tym na co wciaz czeka wiele ludzi :( [quote=Ucho]Aczkolwiek MS coś mało się uaktywnia z Win7, a to daje nadzieję, że Vista się rozwinie. [/quote] nigdy nie wiadomo co Bill'owi Gates'owi przyjdzie do glowy :)
-
[quote=zakalapuckany]abo vista jest dla mnie okrutnym wynalazkiem [/quote] A dlaczego ? Nie trzeba dużej wprawy, żeby się do niej przyzwyczaić. Fakt, że upierdliwa jest nieco, ale da się to w miarę szybko przeskoczyć. Ja mam na swoim prywatnym Vistę 64 bit i na nią trochę narzekam z wiadomych względów (stery, niekompatybilność programów), ale po rozsądnych modyfikacjach (czyt. wywaleniem "wodotrysków" i niepotrzebnych dodatków chodzi co najmniej tak szybko i bezproblemowo jak XP Prof. Nie kupiłbym jednak teraz wersji 64 bit, a 32. Zanim doczekamy się dopracowania progsów i sterów pod 64 to pewnie wieki miną.