Czy warto instalować XP pro?
odrazu mówie,źe szukałem ale niebyło zbliźonego kompa do mojego, więc oto "moja maszyna"
AMD Duron650 Mhz
128 MB RAM
imoźe wam to bedzie potrzebne to grafika – Stara nVidia Vanta 16MB RAM
a jezeli nie xp to co 98?
AMD Duron650 Mhz
128 MB RAM
imoźe wam to bedzie potrzebne to grafika – Stara nVidia Vanta 16MB RAM
a jezeli nie xp to co 98?
Odpowiedzi: 14
Wolumin:
Jeźeli jesteś fanem Akiry Yamaoka i SH to przybij grabe(ja teź) :lol: :D .
jestem :D
zrobiłem wszysko jak mowiliscie dzieki wszystkim
Tak ja na drugim kompie 500mhz i 128 ramu miałerm postawionego Xp prof i po paru operacjach bootvistem i innymi twekerami system smigał jak trzeba a uruchamiał się 3 sekundy.
A teras mam Durona 1GHz i 192 ramu i mam postawione 2 windy 98se i xpk i ten drugi na tym sprzęcie jest nie do zatarcia.
A teras mam Durona 1GHz i 192 ramu i mam postawione 2 windy 98se i xpk i ten drugi na tym sprzęcie jest nie do zatarcia.
webmajsterek:
ja odradzam tobei win98 –– w porwuwnaniu do win xp to straszne badziewie ktorenn stop sie sypie .
Ciekawe, to skąd Twoim zdaniem tyle problemów z XP w dziale o tym stanowiącym.
Sądzisz po sobie z tym WIN98 , a to znaczy źe nie system winien, a user rady nie daje
Akira Yamaoka:
dobra dzieki, instaluje 98 :D
ja odradzam tobei win98 –– w porwuwnaniu do win xp to straszne badziewie ktorenn stop sie sypie .
ja mam P2 266 i 164 ramu i wszystko mi dziala jak nalezy . czyli nie wiesza sie !!
Akirze polecam WIN XP do takiego sprzętu pod warunkiem źe go odchudzisz(wyłączenie niepotrzebnych usług, wyłączenie wodotrysków itp.). Ale lepiej zainstaluj na parycji z FAT32.
Offtop: Jeźeli jesteś fanem Akiry Yamaoka i SH to przybij grabe(ja teź) :lol: :D .
Offtop: Jeźeli jesteś fanem Akiry Yamaoka i SH to przybij grabe(ja teź) :lol: :D .
Przed tym jak wymienialem sprzet uzywalem XP na procesorze p3 600 MHZ i 128 ramach, grafike mialem 32 MB. XP'ek chodzil bez wiekszych problemow, nie mial zadnych zwiech itd. itp. Jednak jezeli na Twoim komputerze XP by zawodzil to oprocz 98 mozesz szukac rozwiazania nie z Microsoftu, a mianowicie chodzi mi o bajke z Linuxem, dla poczatkujacego np. Mandrake. Jednak jesli chodzi Linuxa to poczatki nie zawsze sa proste jak w Windowsach, chodzi o konfiguracje sprzetu i przyzwyczajenie sie do tego, ze nie ma .exe a sa inne rozszerzenia.
PS. Teraz XP na 64 bitowej maszynce tez mnie nie zawodzi i z niego korzystam...
PS. Teraz XP na 64 bitowej maszynce tez mnie nie zawodzi i z niego korzystam...
zainstalowałem jednak xp pro inie jest tak najgorzej :wink:
mam na mysli 2000
kamaa:
gdy Twoja maszyna jest podłaczona po neta zainstaluje sobie system NT
kamaa – oszczędzaj swoje źłotówki ,a nasze nerwy/zwieracze itp.
Czy zdajesz sobie sprawę z tego, źe pojęcie NT obejmuje kilkaq wersji windowsa , a w nich kilka(naście)_ odmian ?
Jeźeli na myśli masz NT 4.0 to ...czy zdajesz sobie sprawę na jakie niedogodnosci osobę, która sie na taką propozycję nabierze naraźasz ? – Od konfiguracji począwszy, poprzez brak wsparcia dla częsci roziwązań sprzetowych, aź do jakich braków w DX–ach czy w obsłudze urządzeń PnP. To jest mocno skróconal ista kłopotów z martwień.
gdy Twoja maszyna jest podłaczona po neta zainstaluje sobie system NT
Ja zainstalowalem kiedys XP HE na celeronie 400 Mhz i 64mb ramu, oprócz tego ze instalowalo sie 2 godziny i ladowalo sie 2 minuty to dzialal calkiem calkiem tylko np. otwarcie notatnika zajmowalo 2 sekundy jak wszystko sie wczytalo. Nie wiem duzo czy malo ale te systemy maja dziwna tolerancje dzialania, zalezna od konfiguracji sprzetowej. Obecnie nan 256 ramu i XP PROF. i smiga doskonale tylko jeden problem opisany w innym poscie.
dobra dzieki, instaluje 98 :D
Z moich doświadczeń z XP:
256 MB – minimalne minimum :wink:
512 MB – system moźe odetchnąć :)
1 GB – system nabiera wigoru :D
256 MB – minimalne minimum :wink:
512 MB – system moźe odetchnąć :)
1 GB – system nabiera wigoru :D
Jeźeli juź któryś z NT to w2k, choć w zasadzie w98 + zbiór poprawek byłby chyba laepszym wyjściem.
PS.
dla malkontentów – jakoś nikt mnie nie przekona, źe przy 128MB RAM–u jest sens stawiana XP. Dłuźej bedzie trwało dostosowywanie opcji niź sama instalacja, a i tak efekt generalnie mizerny – poza pisaniem listów do Cioci i to w notatniku.
PS.
dla malkontentów – jakoś nikt mnie nie przekona, źe przy 128MB RAM–u jest sens stawiana XP. Dłuźej bedzie trwało dostosowywanie opcji niź sama instalacja, a i tak efekt generalnie mizerny – poza pisaniem listów do Cioci i to w notatniku.
Strona 1 / 1