Czy utworze partycje z FAT 16 z dysku instalacyjnego Win XP?
O problemach jakie mnie spotykaly po podzieleniu dysku fdiskiem z win 95 juz nie bede sie rozwodzil. Podziele dysk jeszcze raz, tym razem z plyty instalacyjnej XP, pytanie tylko czy instalator nie narzuca sztywnych rozwiazan co do rozmiaru partycji i systemu plikow? Chce utworzyc dodatkowa partycje, ok 1 Gb w FAT 16, na plik wymiany i byc moze pliki tymczasowe.
Odpowiedzi: 4
trzepaq:
jakies 2GB dla FAT16, nie? Nie wiem czy tyle potrzebuje bo RAMu mam 256. Zastanawiam sie czy nie przeniesc tam tez Tempow.
Teź mam 256 RAMu i uźywam pamięci wirtualnej od 512 MB do 1GB (1024MB). Tempu nie proponuje przenosić, bo potem mogą wyjść jakieś niespodziewane problemy
jakies 2GB dla FAT16, nie? Nie wiem czy tyle potrzebuje bo RAMu mam 256. Zastanawiam sie czy nie przeniesc tam tez Tempow.
Moźesz sobie zrobić partycje FAT16, pod warunkiem źe jej pojemność nie przekroczy maxymalnego rozmiaru, jaki moźe obsłuźyć FAT16
Moźesz sobie tworzyć jakie chcesz wielkości partycji.Tam w kreatorze ustawiasz czy chcesz m ieć sformatowany na FAT16 LUB FAT32 albo NTFS.Tylko musisz ustawić w biosie,źeby instalował płyty nie wchodząc do windowsa.
Strona 1 / 1