Czy ten zestaw bedzie dobrze dzialal?
Odpowiedzi: 6
-
[quote=spiderko]Rebe znasz numer do dobrej wróżki? :mryellow: [/quote] Tak, ale ona dobra tylk odla wybranych. [quote=spiderko] PS. Rebe MB, nie ma tej karty w wersji z magistralą pamięci 256bit.[/quote] Sugerujesz, że zmaist pytać powinienem do specyfikacji zaglądać ? może i tka tyle, że gdy czytam [quote]Zalezy mi na mocnej karcie graficznej[/quote] to mam niejakie wątpliwości z tą szerokością szyny ( nie żebym zaraz jakie 300 z hakiem z 88xx miał na myśli ).
-
[quote] [quote=spiderko] PS. Rebe MB, nie ma tej karty w wersji z magistralą pamięci 256bit.[/quote] Sugerujesz, że zmaist pytać powinienem do specyfikacji zaglądać ? może i tka tyle, że gdy czytam [quote]Zalezy mi na mocnej karcie graficznej[/quote] to mam niejakie wątpliwości z tą szerokością szyny ( nie żebym zaraz jakie 300 z hakiem z 88xx miał na myśli ).[/quote] Co jest szybkie, a co już nie zawsze było i jest dyskusyjne, dla autora pytania akurat to może być szybka karta, wystarczy przejrzeć pare testów i osądzić. 8600GT jest ekonomiczną wersją kart 8800, nVidia obcięła szynę, potoki, oniżyła taktowanie. Jednak z testów wynika że karta jest warta swoich pieniędzy, oczywiście nie uzyska się pełnej płynności w grach nowych przy maksymalnych detalach mając kartę "mid range". Co do stosowania takiej, a nie innej szerokości szyny - nVidia już od modeli 6600, czyli typowego średniaka, obniżała koszty produkcji właśnie dzięki stosowaniu pamięci pracującej na szynie 128bit, wydajność względem prekursora (6600->7600->8600) była poprawiana wydajnością samego chipa graficznego, częstotliwością pracy rdzenia oraz pamięci (czasem dostępu pamięci także) 1. Low end 64-128bit 2. Mid range 128bit-256bit 3. High end 256bit-512bit DX10 na tej karcie określę jedynie jako dodatek z którego się nie będzie korzystało, chyba że slajdy w grze nie są przeszkodą. Tutaj raczej karty następnej generacji obsłużą ten tryb w miarę przyzwoicie. PS. Jak to co napisałem nie ma sensu to wybaczcie, jestem po 10 godzinnej nocnej zmianie.
-
[quote=spiderko] PS. Jak to co napisałem nie ma sensu to wybaczcie, jestem po 10 godzinnej nocnej zmianie.[/quote] Ma, z czego wniosek, że ...za krótko pracowałeś - morda mrygająca jako latarnia morska czy inny pulsar.
-
[quote=spiderko] PS. Do tej karty graficznej wybierz wersje 256MB.[/quote] MB czy bit ?