CZy system wystartuje po zmianie z fat32 na ntfs ?

Witam serdecznie
Mój dysk jest podzielony na dwie partycje – jedna w systemie fat32 a dróga w ntfs.
System odpala z pierwszej partycji (FAT32) i chodzi mi o to czy jeśli przekonwertuje tą partycje na ntfs, to czy system bez problemu wystartuje ??
Prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 7

Uruchom w awaryjnym i zaloguj sie na administratora
Teraz w panelu sterownia/Konta uzytkownikow wejdz na administrotor i >> utworz hasło
Bobi
Dodano
15.02.2005 23:09:17
hasła admina nie podawałem podczas instalacji, takźe nie będzie problemu z zalogowaniem się. Ale skoro tego hasła nie ma – jak moźna je załoźyć ?
Wielkie dzięki za linki i odpowiedzi. Będe miał co postudiować przez nocke :)
Pozdrawiam.
mpendzik
Dodano
15.02.2005 22:54:00
Masz racje ograniczenia mazesz nakładac i zdejmowac w przypadku Home spod awaryjnego
Konto ładowane w awaryjnym to jak nazwa wskazuje awaryjne – administratorskie
Nie podawałes hasła administratora podczas instalacji systemu ??
Zajrzyj do tego tematu i wyprobuj rade brocha. Tyle ze zamiast zmienic po prostu utworzysz.
PS: Nie wyprobowywale wiec nie napsize Ci ze działa.
Bobi
Dodano
15.02.2005 22:46:22
Rozumiem....
Ale wracając do trybu awaryjnego to czy są jakieś moźliwości ?
Nie orientuje sie w tym za bardzo – więc pytam :) Ja rozumiem to w ten sposób źe jeśli podczas startu wciskam f8 – loguje sie jako administrator i wtedy moge wprowadzać ograniczenia dla kont z ograniczeniami ? jeźeli sie myle niech ktoś mnie poprawi bo początkujący jestem w tych sprawach. I jeszcze jedno. Jak to jest z tym kontem administratora ? Normalnie moźna sobie ustawić jakieś konto jako administrator a inne z ograniczeniami. Czy to konto do którego loguje sie z trybu awaryjnego jest jakimś kontem "nadrzędnym" nad tymi wszytkimi. No i najwaźniejsze – czy na to konto Administratora (to "nadrzędne") moźna załoźyć hasło – jeśli tak – to jak ? Czy teźz trybu awaryjnego ?
Przepraszam za tyle pytań ale strasznie mnie to interesuje.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam Serdecznie
mpendzik
Dodano
15.02.2005 22:37:17
Zapomnij o takim rozwiazaniu na Home'ie chyba ze spod awaryjnego :P
Rozejrzyj sie tez po CACLS.EXE
Bobi
Dodano
15.02.2005 22:23:26
Dzięki za odpowiedzi :)
Wszystko dla tego, bo chcę porobić ograniczenia na niektóre katalogi. Zrobiłem nowe konto z ograniczeniami, ale chciałbym dla tego konta zablokować dostęp do ustawień pulpitu, do panelu sterowania, do ustawień sieciowych – jak i równieź zablokować moźliwość instalowania nowych programów. Przeczytałem źe podstawą jest system NTFS ale moźe da się to zrobić na FAT32 – jak myślicie ? Moźe nie będzie konieczna konwersja... Dodam źe mój system to WIndows XP Home Edition.... Prosze o jakieśsugestie..
Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
mpendzik
Dodano
15.02.2005 21:00:51
Tak, ale jak to w źyciu bywa zawsze coś się moźe nie udać.
Inna sprawa to spadek wydajności po takim zabiegu. Lepiej postawić system na nowo ;)
Anonymous
Dodano
15.02.2005 18:31:25
mpendzik
Dodano:
15.02.2005 18:29:00
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1