Czy SO XP Home edition nadaje się do obslugo e-sklepu??

Witam serdecznie. Od razu sry, ale wiem ze jest sporo tematów podobnych ( np. czy XP pro lepsze niz XP home,itp), ale przeszukalem cale forum i nie znalazlem dokladnego odp na moje pytanie.

Otoz mam zamiar zalozyc e-sklep i chcialem uzyskac info czy uda mi sie za pomoca tego systemu.

Wiem bardzo dobrze ze sa lepsze SO, ale ja sie pytam konkretnie o ten bo mi zalezy. Chodzi glownie o obsluge netu,sieci,zabezpiecznie,firewalle,itp.

Moze ktos juz ta kwestie przerabial?

Nie pytam sie czy w tej sprawie bedzie lepszy XP pro czy home tylko konkretnie sie pytam czy home spokojenie lyknie i poradzi sobie z czyms takim,bo wiem ze to jest troche uboga wersja do uzytku domowego,duzo lepsze by bylo pro ale mam mozliwosc hurtowego zakupu win XP home w ilosci jaka mnie interesuje po atrakyjnej cenie.

Prosze o odp. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Musiałbyś konkretnie sprecyzować, na czym ta obsługa e-sklepu miałaby polegać. Tzn. czy komputery miałby służyć do przyjmowania zamówień od klientów  tylko i wyłącznie czy też w grę wchodzi inne ich wykorzystywanie? Jakiś serwer czy cuś.
Zapoznając się z porównaniami Home vs Pro chyba dowiedziałeś się, że:
Obsługa netu: Nie ma różnicy
Obsługa sieci: Tu Pro oczywiście góruje co nie znaczy, że dysponując Home nie skonfigurujesz sieci
Zabezpieczenia: Pro ma więcej opcji jeśli chodzi o zabezpieczenia/ograniczenia dostępu na lokalnej maszynie. Z zewnątrz po doinstalowaniu antywirusa/firewalla różnicy nie widać
Firewalle: jw
Bobi
Dodano
10.02.2007 08:47:14
Merlin555
Dodano:
09.02.2007 17:05:37
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1