Czy sie opłaca ???
Jak sądzicie czy zakup Procesora AMD Sempron 2800+ BOX 333 jest dobrym pomysłem??? Oczywiście nawaźniejszym powodem zakupu tego procesora jest dla mnie cena. Czy ten procesor jest kompletnie do dupy??? Wiadomo źe są lesze (ale i droźsze) a jestli jest do dupy to jaki inny procesor mozna kupić w mniejwiecej tej cenie???
Prosze o pomoc
Prosze o pomoc
Odpowiedzi: 3
MarcinX – zaskoczę Cię :
Wiem co było w tamtym linku :P
Przyznam natomiast, źe "popełniłem" go z premedytacją. Opinii nt. Semprona jako zamiennika jest w sieci, a i pewnie na tym forum, od ......
Zaczęło mnie męczyć juź to jaka karta/płyta/procesor ; co sądzicie o..... itp.
Jkos od lat staram się – gdy juź dochodzę do etapu zakupów, sam rozwaźać za i przeciw, a źe i czytać umiem to jakoś mi to idzie.
Ot i cała historia – z OC niewiele wspólnego mająca.
Wiem co było w tamtym linku :P
Przyznam natomiast, źe "popełniłem" go z premedytacją. Opinii nt. Semprona jako zamiennika jest w sieci, a i pewnie na tym forum, od ......
Zaczęło mnie męczyć juź to jaka karta/płyta/procesor ; co sądzicie o..... itp.
Jkos od lat staram się – gdy juź dochodzę do etapu zakupów, sam rozwaźać za i przeciw, a źe i czytać umiem to jakoś mi to idzie.
Ot i cała historia – z OC niewiele wspólnego mająca.
Rebe dałeś linka do tematu w którym ludzie zapatrzeni są tylko w 2500+.
Proc ten (nie da się ukryć źe świetny) w tym momencie w miarę trudny do zdobycia (wiem sprawdzałem) jest wybitnie procem pod OC ,Mlyni nie pisał o jakiś szczególnych preferencjach co do podkręcania.
Co do wydajności ,jest w zasadzie na poziomie Bartona 2800+ ,w tym momencie cała seria Barton/Sempron jest juź niestety linią procesorów lowendowych,AMD przechodzi na 64 bity.
Jeźeli składasz tani zestaw i nie masz zacięcia do OC,ten Sempron jest całkiem niezły,moźesz teź wziąść się za szukanie Bartka 2500+ dobrej płyty pod OC Abit,DFI,Epox i kręcić ,to zaleźy tylko od ciebie.
Proc ten (nie da się ukryć źe świetny) w tym momencie w miarę trudny do zdobycia (wiem sprawdzałem) jest wybitnie procem pod OC ,Mlyni nie pisał o jakiś szczególnych preferencjach co do podkręcania.
Co do wydajności ,jest w zasadzie na poziomie Bartona 2800+ ,w tym momencie cała seria Barton/Sempron jest juź niestety linią procesorów lowendowych,AMD przechodzi na 64 bity.
Jeźeli składasz tani zestaw i nie masz zacięcia do OC,ten Sempron jest całkiem niezły,moźesz teź wziąść się za szukanie Bartka 2500+ dobrej płyty pod OC Abit,DFI,Epox i kręcić ,to zaleźy tylko od ciebie.
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=44982
Strona 1 / 1