Czy procesor potrzebuje sterowników??
Jesli tak to czy moglibyście podac mi link do sterów dla procka:
Intel Celeron 2600 MHz
Narka
Intel Celeron 2600 MHz
Narka
Odpowiedzi: 14
alpin19:
Co to jest BTW – sam nie wiem !
By The Way (ang. "po drodze") – przy okazji. Jeden z popularniejszych akronimów.
MOBO to tyle co MOTHERBOARD
Co to jest MOBO i BTW. I czy to znaczy źe moźe mi się coś spie..../popsuć??
MOBO nie obsługuje tego procka, więc swoją drogą nie ma co się dziwić takiemu stanowi rzeczy.
BTW, nic na to nie poradzisz.
O moźliwości uszkodzenia MOBO, CPU czy innego hardu w swoim przypadku nawet nie wspomnę.
BTW, nic na to nie poradzisz.
O moźliwości uszkodzenia MOBO, CPU czy innego hardu w swoim przypadku nawet nie wspomnę.
Dołączam sreen'a wg. którego mój procek nie pasi do tej płyty, ale sprzęt był oryginalnie kupiony w USA z prockiem 1,7 ale go zbytnio podkręciłem i .. się spalił i teraz mam 1800
Otóź mam płytę Shuttle AK31 i bios do płyty mam najnowszy a procek AMD athlonXP 1533Mhz(1800XP)
Ad@$ :
Bios do płyty głównej ściągniesz ze stony producenta pł.głównej.
W specyfikacji pł.głównej sprawdzisz jakie typy procesorów obsługuje twoja płyta.
Jeśli nie napisano tam źe, obsługuje procesor jaki posiadasz ( a tak zapewne jest ) to w specyfikacji biosu powinno być napisane jakie poprawki zostały uwzględnione i ewentualnie jakie typy obsługiwanych procesorów zostały dodane.
Wszelkich informacji na ten temat szukaj na stronie producenta płyty.
Bios do płyty głównej ściągniesz ze stony producenta pł.głównej.
W specyfikacji pł.głównej sprawdzisz jakie typy procesorów obsługuje twoja płyta.
Jeśli nie napisano tam źe, obsługuje procesor jaki posiadasz ( a tak zapewne jest ) to w specyfikacji biosu powinno być napisane jakie poprawki zostały uwzględnione i ewentualnie jakie typy obsługiwanych procesorów zostały dodane.
Wszelkich informacji na ten temat szukaj na stronie producenta płyty.
Nie bardzo jarze.Moźe jaśniej i skąd ten bios ściągnąć ????Z amd stronki?????
Jeśli Tobie MGR Urządzeń nie identyfikuje CPU, to aktualizacja BIOS MOBO mogła by rozwiązać problem, jeśli w specyfikacji MOBO/BIOS napisano, źe po Update support`uje ten typ CPU.
Nie będę rozwijał nowego tematu ale u mnie na menedźere urządzeń :arrow: procesor :arrow: pisze Unknown CPU a ja mam Athlona XP 1800 a stery z winXP'ka to tylko AMD k62 intel a do mojego nie ma to czy muszę se ściągnąć to procka???
Anonymous:
hej, na jakimś forum coś obiło mi się o uszy, źe moźna zmienić stery proca na "aktualniejsze"
podobno dawało to przyrost około 200 pkt. w 3DMarku 01
Tylko niewiem skąd je wziąść...
O prosze, to ja tez jestem zainteresowany 8)
hej, na jakimś forum coś obiło mi się o uszy, źe moźna zmienić stery proca na "aktualniejsze"
darek_dade:
Procesor jako jeden z niewielu urządzeń w PC nie potrzebuje sterowników z zewnątrz
I tu nie masz do końca racji... Procesor potrzebuje sterowniki – zerknij sobie w Panelu sterowania––>System. Aczkolwiek w 99,999% przypadków system sam sobie wykryje procka i sobie z nim poradzi. Czasami jednak dostępne są łatki (czytaj: normalne stery) optymalizujące pracę, jak np. do procesorów AMD :D
Procesor jako jeden z niewielu urządzeń w PC nie potrzebuje sterowników z zewnątrz
Strona 1 / 1