Czy pada mi monitor czy karta graficzna?
Czasami obraz w monitorze ulega zniekształceniu i wygląda jak płaski trapez. Czy pada mi monitor czy karta graficzna? :cry:
Odpowiedzi: 10
Dobry pomysl!
Mozesz jeszcze ewentualnie wyjac, przedmuchac i wlozyc (przykrecic) ponownie karte graficzna jesli obraz na TV bedzie taki sam jak na monitorze.
Mozesz jeszcze ewentualnie wyjac, przedmuchac i wlozyc (przykrecic) ponownie karte graficzna jesli obraz na TV bedzie taki sam jak na monitorze.
Monitor juź nie jest młody (1998 r.), ale Windows bez problemu go rozpoznaje.
Jak następuje (silne) zniekształcenie obrazu powtórnie uruchamiam komputer i wszystko wraca do normy.
Samo włączenie i wyłączenie monitora nie pomaga.
Komputer jest dobrze zabezpieczony przez NIS, NAV, Lavasoft Ad–aware 6.
Moi domownicy nie potrafią szperać w komputerze, czy teź robić eksperymentów.
Karta pracuje na oryginalnych sterownikach (MS Windows Update proponuje ich podmiankę, ale wtedy znika klonowanie). Jeszcze nie sprawdzałem jak w chwili awarii wygląda obraz na TV. :roll:
Jak następuje (silne) zniekształcenie obrazu powtórnie uruchamiam komputer i wszystko wraca do normy.
Samo włączenie i wyłączenie monitora nie pomaga.
Komputer jest dobrze zabezpieczony przez NIS, NAV, Lavasoft Ad–aware 6.
Moi domownicy nie potrafią szperać w komputerze, czy teź robić eksperymentów.
Karta pracuje na oryginalnych sterownikach (MS Windows Update proponuje ich podmiankę, ale wtedy znika klonowanie). Jeszcze nie sprawdzałem jak w chwili awarii wygląda obraz na TV. :roll:
No moze i tak.
piotr1958: podaj wiecej info.
piotr1958: podaj wiecej info.
extrim – zeby tam było, źe 'po jakimś czasie" to teź bym tak myslał jak Ty, ale jest "czasami" i kompletnie nie ma gwarancji, źe to nie krasnoludek/dzicko/brat/siostra itp. coś miesza bawiąć się geometrią :wink:
Zapewne jednak masz rację, jako praktyk – ja "marki" w ogóle nie znam.
Zapewne jednak masz rację, jako praktyk – ja "marki" w ogóle nie znam.
Rebe: ale on sie po jakims czasie podczas pracy rozjezdza wiec to raczej nie OSD(chyba dobrze mysle?).
Z tymi COMPALami mialem juz podobne problemy wiec stawiam na monitor, ale najlepsza metoda, tak jak mowil godunow: przepnij i sprawdz.
Z tymi COMPALami mialem juz podobne problemy wiec stawiam na monitor, ale najlepsza metoda, tak jak mowil godunow: przepnij i sprawdz.
piotr1958:
Sorry, what is OSD? :oops:
On Screen Display
Pozdrówka
Sorry, what is OSD? :oops:
Ja tam bym zaczął od sprawdzenia czy jakie OSD się nie rozjechało – moźe krasnoludki przestawiły.
nVidia GeForce 4 MX–440 64 MB;
monitor jakiś COMPAL
Celeron 1700 MHz
płyta P4VXASD2+
512 DDR
Pozdrawiam :lol:
monitor jakiś COMPAL
Celeron 1700 MHz
płyta P4VXASD2+
512 DDR
Pozdrawiam :lol:
piotr1958:
Czasami obraz w monitorze ulega zniekształceniu i wygląda jak płaski trapez. Czy pada mi monitor czy karta graficzna? :cry:
Metoda prosta przepnij inny monitor do kompa jak się usterka powtórzy to moźe być źle ustawiona karta. ..
A jaka masz karte..?
Strona 1 / 1