Czy naleźy zainstalować od nowa windowsa?
witam
Zmieniłem procesor z 2,4 na 3,4Ghz (Pentium Northwood) Czy po zmianie procesora naleźy zainstalowac od nowa system (windowsXP)
Pytam poniewaź zdaźyło mi sie źe podczas wczytywania winowsa w momencie jak pojawia się napis Zapraszamy komputer sam mi sie wyłącza dzieje się to rzadko, ale czasem wystepuje Natomias jak uda mu się wczytac to juź chodzi nawet 10 godzin
Zmieniłem procesor z 2,4 na 3,4Ghz (Pentium Northwood) Czy po zmianie procesora naleźy zainstalowac od nowa system (windowsXP)
Pytam poniewaź zdaźyło mi sie źe podczas wczytywania winowsa w momencie jak pojawia się napis Zapraszamy komputer sam mi sie wyłącza dzieje się to rzadko, ale czasem wystepuje Natomias jak uda mu się wczytac to juź chodzi nawet 10 godzin
Odpowiedzi: 2
Anathema:
Po zmianie procesora nie trzeba instalować na nowo systemu. Jeśli coś się dzieje nie tak, to sprawdź czy wszystkie ustawienia w Biosie dotyczące nowego procesora są OK.
Moja płyta to Asus P4C800 deluxe W Biosie to tam wszystko się automatycznie ustawia Sprawdziłem napięcia wskazania są Ok A dalej co szukać to nie wiem Bios zainstalowałem odpowiedni do procka
Nie wiem jak jest z tym zainstalowaniem systemu od nowa ale słyszałem d kilku osób źe powinno sie to zrobić. Kiedyś załoźyłem Prescotta 3,2 GHz to to wyłanczanie miałem nagminnie nawet wyłanczał mi się komp w czasie pracy teraz jak zainstalowałem Nortwooda to zdaźa mi sie to wyłanczanie b.rzadko i tylko podczas wczytania windowsa w chwili pokazania napisu Zapraszamy A jak wczyta windowsa to juź potem chodzi i się nie wyłancza Temp procka w czasie spoczynku mam 29–30stopni a w stresie 37–39 stopni
Po zmianie procesora nie trzeba instalować na nowo systemu. Jeśli coś się dzieje nie tak, to sprawdź czy wszystkie ustawienia w Biosie dotyczące nowego procesora są OK.
Strona 1 / 1