Czy naleźy karać kupujacych pirackie płyty?
Jaka jest wasza opinia na ten temat? :mrgreen:
Odpowiedzi: 19
rzemien– poprawka :mrgreen: dla tego co głosował na doźywocie :D
darek_dade:My tu gadu gadu a wyniki ankiety są bardzo ciekawe :D
Respect dla tych co glosowali na dozywocie :mrgreen:
My tu gadu gadu a wyniki ankiety są bardzo ciekawe :D
Mrówek – Kolejnym etapem jest samochód, źaglówka, odrzutowiec itp.
Nie będziemy karać tych co kradną, bo przecieź kradną rzeczy za drogie.
Coraz bardziej mi się taka logika podoba, a podobałaby się jeszcze bardziej gdyby jakiś jej "wyznawca" dał się okraść przez biedniejszego. Oczekiwalbym bowiem konsekwencji.
Nie będziemy karać tych co kradną, bo przecieź kradną rzeczy za drogie.
Coraz bardziej mi się taka logika podoba, a podobałaby się jeszcze bardziej gdyby jakiś jej "wyznawca" dał się okraść przez biedniejszego. Oczekiwalbym bowiem konsekwencji.
Nie powinni karać w ogóle, gdyź nie w pełni są winni.
Cała wina leźy w tym, źe gry, muzyka i filmy są drogie, a Polska do biedny kraj, więc nie kaźdego stać na kupienie jednego albumu za 65 zł lub gry za 99.90 ;–)
Gdyby obniźyli ceny do poziomu takiego, źe piraty byłyby nieopłacalne (przykład Baldur's Gate 2 – rok temu oryginał kosztował mniej, niz pirat. Do tego była dodawana pierwsza część). Wtedy by piractwo zmalało w duźym stopniu ;–)
Raczej powinni karać tych, co rozprowadzają powyźsze wymienione w tysiącach sztuk i zarabiają niezłą forsę na kradzieźy poprzez kopiowanie płyt i odsprzedawanie ich.
Cała wina leźy w tym, źe gry, muzyka i filmy są drogie, a Polska do biedny kraj, więc nie kaźdego stać na kupienie jednego albumu za 65 zł lub gry za 99.90 ;–)
Gdyby obniźyli ceny do poziomu takiego, źe piraty byłyby nieopłacalne (przykład Baldur's Gate 2 – rok temu oryginał kosztował mniej, niz pirat. Do tego była dodawana pierwsza część). Wtedy by piractwo zmalało w duźym stopniu ;–)
Raczej powinni karać tych, co rozprowadzają powyźsze wymienione w tysiącach sztuk i zarabiają niezłą forsę na kradzieźy poprzez kopiowanie płyt i odsprzedawanie ich.
gusioo:
Czego teraz w szkole uczą :( :mrgreen:
Nie mam pojęcia – mam ferie :lol:
gusioo:Rebe:Over – przeczytaj cały watek. Kil w tym wypadku, nie jest zniekształceniem od angielskiego "zabijać".
Czego teraz w szkole uczą :( :mrgreen:
No wlasnie dobre pytanie.
Co do tematu to pewnie, ze nalezy jak najbardziej karac.
Over – przeczytaj cały watek. Kil w tym wypadku, nie jest zniekształceniem od angielskiego "zabijać".
gusioo:gieras:to dopisz :wink:RzEmIeN:gusioo:Powinni obicnać ręce za piractwo :mrgreen:
Niestety nie ma takiej opcji w ankiecie :mrgreen:
I o kilu nie zapomnij :P
jak na przykład palenie na stosie, czy wieszanie na stryczku, bo imo to przecieź najgorsza zbrodnia
gieras:to dopisz :wink:RzEmIeN:gusioo:Powinni obicnać ręce za piractwo :mrgreen:
I o kilu nie zapomnij :P
to dopisz :wink:RzEmIeN:gusioo:Powinni obicnać ręce za piractwo :mrgreen:
karac jezeli w duzych ilosciach...wiadomo – jak ktos kupuje na skale masowa to jasne ze nie dla wlasnych potrzeb, a proste jest ze polakow nie stac na orginaly(wiekszosci)...zreszta co to za kradziez :? dla mnie zadna....ale to sprawa do dyskusji
gusioo:Powinni obicnać ręce za piractwo :mrgreen:
gusioo:Powinni obicnać ręce za piractwo :mrgreen:
Tyś znowu nie doczytał – pewnieś lekcję stosowną opuścił – za piractwo to: w wersji soft na rei wieszali, a w hard pod kilem przeciągali :wink:
Powinni obicnać ręce za piractwo :mrgreen:
Bez tego rynku chodziłbym głodny, albo bym musiał ukraść jedzenie. Ergo – kupując lewe programy działam w stanie wyźszej konieczności . Za kradzieź jedzenia głodem spowodowaną uwalnia się od kary.
Jeszcze parę równie idiotycznych argumentów dla uspokojenia sumienia mam podać ? :twisted:
Jeszcze parę równie idiotycznych argumentów dla uspokojenia sumienia mam podać ? :twisted:
Według mnie powinno sie karac tych co kupują pirackie płyty ale to w bardzo duzych ilościach ja mam w domu kilka orginałow ale jak bym miał miec tyle orginałow co piratów to bym nie miał w co grac bo by mnie nie było na to stać ale nic nie ma w sądzie o ściąganiu gier z internetu dlatego ja ściągam z neta a nie kupuje wiec ja chyba nie bede płacił kary :D no chyba źeby przyszli do mnie znakazem do domu ale ty mnie juź ktoś musiał wsypac z kolegów ale to raczej nie moźliwe bo za duźo gierek odemnie mają :D ale ja nie biore za to pieniedzy wiec chyba nie jestem takim prawdziwym piratem
Ja zaglosowalem zeby wcale nie karac :D :mrgreen:
RzEmIeN:Jaka jest wasza opinia na ten temat? :mrgreen:
Nalezy karac za zalamanie prawa w Polsce.
Mnie osobiscie nie stac na pelne oprogramowanie dla mojego komputera. Jesli bede zarabial na poziomie unijnym chetnie wespre oryginalnych producentow. Na dzien dzisiejszy w mojej sytuacji finansowej jest to niemozliwe.
Ja walcze co miesiac zeby moc zaplacic za moj internet.
:?