Czy możliwe jest uruchomianie usług ze skrótu np na pulpicie?

Witam!

Mam komputer z 128M ram i procesorem 800MHz i zainstalowany jest tam WIN XP. Niestety to zabójcze dla uzyskania dostatecznej wydajności. Po zainstalowaniu programów i sterowników do "kombajna" HP w systemie prawie nie można pracować. Jednak po wyłączeniu usług  związanych z wymienionym wyżej urządzeniem odczuwam wyraźną różnicę.
  Uruchamianie pliku bezpośrednio powiązanego z zatrzymaną usługą nie powoduje prawidłowej pracy usługi, a więc i aplikacji zależnej od niej. Proces jednak jest uruchomiony. Czy możliwe jest uruchomienie usługi za pomocą  jakiegoś  prostego sposobu?

Odpowiedzi: 1

Tak możliwe jest. Zainteresuj sie poleceniami net start i net stop i/lub sc start i sc stop

Żółty
Dodano
18.11.2006 21:29:09
  • tomgaw 18.11.2006 22:06:01

Żółty pomóż jak uzyć tego przełącznika. <br>

• Żółty 19.11.2006 11:12:56

<P>Którego przełącznika&nbsp;??</P> <P>Przykładami Ci mogę rzucić.</P> <P>Zatrzymanie usługi Posłaniec</P> <P><BLOCKQUOTE><div>net stop messenger</div></BLOCKQUOTE></P> <P>lub</P> <P><BLOCKQUOTE><div>sc stop messenger</div></BLOCKQUOTE></P> <P>Wystartowanie usługi Posłaniec</P> <P><BLOCKQUOTE><div>net start messenger</div></BLOCKQUOTE></P> <P>lub <BLOCKQUOTE><div>sc start messenger</div></BLOCKQUOTE></P> <P>Usługa Posłaniec w trybie ręcznym uruchamiania powinna być.</P>

• tomgaw 21.11.2006 21:36:44

Dzięki za pomoc! Znalazłem jednak inną możliwość. Utworzyłem nowy profil, ale sprzętowy, bo tylko taki można skonfigurować <br>pod względem uruchamiania się usług. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc.<br>

tomgaw
Dodano:
18.11.2006 18:38:28
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1