Czy mając włączoną automatyczną aktualizację to już nie muszę jch "recznie" pobierać ?

Witam. Może zadaję za dużo pytań ale jestem we wstępnym stadium poznawania komutera i jego oprogramowania i wiele rzeczy jest dla mnie jeszcze niejasnych. Wydaje mi się że te pytanie już zadawałem, ale poniważ nigdzie go nie mogę odnaleźć a tym bardzej odp. ani nic na ten temat nie widzę, pozwolę sobie zadać go na forum, licząc na otrzymanie rzeczowej odpowiedzi. Czy jeśli mam w komputerze właczoną "automatyczną aktualizację" zabezpieczeń do Windowsa XP i IE to już nie muszę "ręcznie"pobierać nowych aktualizacji podawanych w wykazie Biuletynu Centrum XP, bo same automatycznie się pobiorą, czy też te z Biuletynu to inne aktualizacje i należy je samodzielnie pobierać? Czy automatyczne pobieranie dotyczy też mechanizmu Kilbit dla formentów ActiveX w systemie Windows XP ? A w ogóle proszę o odpowiedź, które aktualizacje pobierane są automatycznie a które należy pobierać samemu. Za odpowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam.

Odpowiedzi: 1

W zależności jak masz skonfigurowany Windows Update aktualizacje mogą być z automatu pobierane i instalowane, tylko pobierane, a instalujesz sam, lub dostajesz tylko info o nowych łatkach i sam wybierasz które mają być ściągnięte i zainstalowane. Instalowane są tylko łaty krytyczne i ew. zalecane, a opcjonalne wybierasz już sam. Więcej informacji tutaj: http://support.microsoft.com/kb/306525/pl
Bobi
Dodano
18.10.2008 15:51:32
andrzej.awm
Dodano:
18.10.2008 14:33:14
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1