Czy mój komp jest za słaby na ENTER THE MARIX?

Mam Celerona 1.7, RAM 256 333 + 128 DDR 266, Nvidia GeForce MX/400 64 mg, CD–RW TEAC 52/24/52 i DVD Tishiba 48/16 Ogólnie jeszcze roczku nie ma sprzęt.

W ogóle go nie moge z płytek zainstalować, tylko musze pliki najpierw zgrać na twardziela. Jak juź go zainstaluje to mi się krztusi podczas walki. Brak płynności źenujący.

Całą noc nad tym siedziałem. Co według was jest nie tak? :?

Odpowiedzi: 5

Temat zostaję zamkięty. Okazało się, zę to karta dzwiękowa. Zainstalowałem najprostszego Soundblastera za 60zł i Matrix działa wyśmienicie. Muszę teraz zainwestowac w jakąs dobrą kartę:(
imani
Dodano
24.10.2003 13:43:49
Witam. No przykro mi ze tak Cie to meczy, moze sproboj pozyczyc od jakiego kumpla >GF 4 MX
Sproboj tez w komie zostawic tylko 256 RAMu, a te 128 wywal (na chwilke oczywiscie :) )
brtx
Dodano
23.10.2003 14:27:48
Juź miałem sie dalej źalic, źe wszystko zawiodło, ale przegladnąłem jeszcze raz specyfikacje. Na samym końcy znalazłem cos co wcześniej ignorowałem. Że potrzebny jest WMP 9! ja mam 8 Szybko sprawdze czy poprawi sie po instalacji.

System Requirements
Operating System: Windows 98 / Me / 2000
Processor: Intel Pentium III 800
AMD Duron 800
(Intel Pentium III
AMD Athlon 1.2 GHz
recommended)
Memory: 128 MB RAM (256 MB
recommended)
Hard Disk Space: 4.3 GB Free (7200 RPM
faster recommended)
Video: NVidia GeForce 256
Radeon 8500*
Sound: Windows–compatible
card* (Sound Blaster
card recommended)
CD–ROM Drive: 4X Speed
DirectX: DirectX version 9.0
The Enter The Matrix CD–ROM game requires
Media Player 9 Series, available for download
http://www.microsoft.com.
Infogrames does not control, and disclaims any responsibility or liability
functioning and performance of third–party web sites and any content
available through third–party web sites.
*Indicates that device should be compatible with
DirectX version 9.0 (included) or higher.

a to specyfikacje Max Payne

RECOMMENDED SYSTEM SPECIFICATIONS

1.4Ghz Athlon or 1.7 Ghz Pentium 4, Celeron or Duron processor
64MB DirectX 9 compatible AGP graphics card with hardware T&L support
512MB RAM
1.5 GB hard drive space
Windows 98/ME/2000/XP
DirectX 9.0
Keyboard and mouse

UPDATE:
no neistety to nie mogło byc az tak łatwe, i nie było. Dalej źenujące osiągi tej gierki. Moźe potrzeba lepszej karty muzycznej...?

Tak naprawdę to wiekszość gierek mi szwankuje. Dopiero teraz sobie z tego zdałem sprawę. NFS Hot Persuit...jak jest tłok samochodów to tez przeskakuje obraz. Juźne wspomne o Alie vs. Predator pierwszej części, który sie wiesza non stop i praktycznie chodzi tylko w trybie Predatora:(

Sprzęt niby mam dobry... to jakas klątwa!!!
imani
Dodano
23.10.2003 13:22:50
A kombinowales z roznymi sterami do grafy ? To ze np. sterownik jest najnowszy nie oznacza ze karta graficzna bedzie chodzila na nim lepiej niz na starszym. Moze masz zintegrowana karte muzyczna ? (czasami taka karta potrafi niezle zamulic kompa podczas grania w gry) Mozesz tez pokombinowac z ustawieniami samej gry ale nie z poziomu menu, w folderze gdzie masz zainstalowana gre jest ikonka do zmiany ustawien i sa one bardziej zaawansowane. Po zmianie ustawien w taki sposob (chodzi o ta ikonke) najlepiej jest zrobic restart komapa (przynajmniej u mie tak jest). Mam nadzieje ze chociaz w nieznacznym stopniu Ci to pomoze. Pozdrawiam.
Zibi
Dodano
22.10.2003 23:29:43
NO NIE!!!!!!

TEGO JUŻ ZAAAA WIELE!

Zainstalowałem tą grę na kompie mojego braciszka. Tam jest Celeron 900mgh 256 SDR grafika taka sama jak moja i co sie okazało....?

CHODZI SPKOJNIE... nie jest idealnie, ale jest znacznie lepiej niź u mnie, a co najwazniejsze da sie tam w ogóle w nią grać. U mnie jak sie pojawia więcej niź dwuch napastników to są przeskoki jak na pokazie slajdów!!!

Moźe u mnie sie gryzą pamięcie bo mam jedna kość 256DDR 330 i jedna 128 ddr220 (znaczy sie ta o jeden stopień niźej)

Moźe to źe mam załączona karte ISDN wewnętrzną obciąza procek, albo to źe mam drukarę i skaner podczepiony do pudła? Choc wątpie bo przeciź nawet próbowałem wyłączyć menadźerem wszystkie zbędne procesy.

Moźe to źe dyski twardę sa inne. Ja mam maxtora a one ma IBM. Tutaj znowu wątpie bo mój jest nowszy i moderniejszy, więc to powinno na moją koźyść wpływać.

Sam juź nie wiem. FRUSTRACJA!!!!!!!
imani
Dodano
22.10.2003 21:14:48
imani
Dodano:
22.10.2003 11:27:11
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1