czy isnieje moźliwość skopiowania całego dysku z programem ?
Stoję przed problemem wymiany komputera na nowszy. Z dotychczasowego, chciałbym zachować jako "salve" dysk na którym obecnie pracuję.Jest tam duźo przydatnych mi programów, danych, system operacyjny XP, no i jak na razie działa niezawodnie. Czy istnieje moźliwość przeniesienia tego wszystkiego na nowy dysk w obrębie jednego komputera, czy wszystko muszę wgrywać i konfigurować od początku. Wdzięczny będę za radę i informacje w tej sprawie
Maciek Gurczyński
Maciek Gurczyński
Odpowiedzi: 8
Acronis True Image –zrobiłem obraz i mam go na HDD
jest to plik Próba.tibi teraz jak chciałem nagrać na DVD to nie moźna bo trzeba mieć dodatkowy program do DVD–UDF. Więc przerzuciłem sie na Nero tam jest DVD/UDF ale gdy robię nagraj to error
nero nie czyta takiego rozszeźenia. Dobrze więc poszedłem dalej ale nie zadaleko–wyczytałem
poradzono źeby nagrać to jakoś przez Ultra ISO–
Ale tu moja wiedza juz nie starcza do UltraISO
Jak nagrać plik z Acronisu z rozszeźeniem Tib na płytę DVD–RW (dlaczego DVD bo obraz ma więcej niź 700mb)Czy moźe mi ktoś wyjaśnić jak to zrobić ale jakoś jaśniej.Jeszcze jeden problem –Kosz wyczyszczony–temp–wyczyszczony–przywracanie systemu jest zachaczone–Dysk E–własciwości zajęte miejsce
1.39 GB a dwa plik –właściwości mają 473 MB to gdzie jest reszta tego co mam a czego nie widzę
Pozdrawiam
jest to plik Próba.tibi teraz jak chciałem nagrać na DVD to nie moźna bo trzeba mieć dodatkowy program do DVD–UDF. Więc przerzuciłem sie na Nero tam jest DVD/UDF ale gdy robię nagraj to error
nero nie czyta takiego rozszeźenia. Dobrze więc poszedłem dalej ale nie zadaleko–wyczytałem
poradzono źeby nagrać to jakoś przez Ultra ISO–
Ale tu moja wiedza juz nie starcza do UltraISO
Jak nagrać plik z Acronisu z rozszeźeniem Tib na płytę DVD–RW (dlaczego DVD bo obraz ma więcej niź 700mb)Czy moźe mi ktoś wyjaśnić jak to zrobić ale jakoś jaśniej.Jeszcze jeden problem –Kosz wyczyszczony–temp–wyczyszczony–przywracanie systemu jest zachaczone–Dysk E–własciwości zajęte miejsce
1.39 GB a dwa plik –właściwości mają 473 MB to gdzie jest reszta tego co mam a czego nie widzę
Pozdrawiam
Niekoniecznie.Virus233:
jeśli wymieniasz płytę główną to muszisz wszystko instalowac od nowa..
P.S. Na stare posty odpowiadasz.
jeśli wymieniasz płytę główną to muszisz wszystko instalowac od nowa.. jeśli jej nie wymieniasz to nie :)
Mam program Acronis True Image 8.0.791 wazny numer
Jest to program pobrany źe strony polskiej trial 15 dni demo i jest w języku polskim, ale okazyjnie kupiłem w wersji angielskiej 8.0.791 i chciałem jakoś przenies jezyk polski do wersji angielskiej, ale nie widzę takiej opcji czy jest jakaś mozliwośc wyjęcia języka polskiego i wgrania do wersji angielskiej.Zrobiłem nawet tak źe wersje angielską
zrobiłem jako upgrade i nic nie pomogło.Czy jest na to jakiś sposób ( moze dla dobrych jest to nic )
Pozdrawiam
Jest to program pobrany źe strony polskiej trial 15 dni demo i jest w języku polskim, ale okazyjnie kupiłem w wersji angielskiej 8.0.791 i chciałem jakoś przenies jezyk polski do wersji angielskiej, ale nie widzę takiej opcji czy jest jakaś mozliwośc wyjęcia języka polskiego i wgrania do wersji angielskiej.Zrobiłem nawet tak źe wersje angielską
zrobiłem jako upgrade i nic nie pomogło.Czy jest na to jakiś sposób ( moze dla dobrych jest to nic )
Pozdrawiam
Norton Ghost zrobi Ci kopie calego dysku wraz ze wszstkimi plikami na nim zawartymi. Mozesz oczywiscie zrobic tym programem kopie np. jednej, dla Ciebie najwazniejszej partycji. Problem lezy gdzie indziej – a mianowicie w tym, iz jak piszesz zmieniasz komputer, a wiec zakladam ze i plyte glowna. Postawiony, a raczej skopiowany za pomoca Nortona Ghosta (czy jakiegos innego programu) system – zobaczy nowy sprzet i zacznie proces zmiany sterownikow. Jesli towindows'XP – to masz mysle 90%, ze operacja sie uda, jesli to Win'9x – to zdecydowanie mniej... Takie sa moje doswiadczenia – ale warto sprobowac. Powodzenia.
Bobi_robert:
To tyle z mojej strony, u Ciebie byc moze bedzie wszystko okey, zalezy od stopnia wymiany sprzetu
Bardziej od szczęścia, bo reguły nawet przy zachowaniu platformy nie ma.
O tym jak zminimalizowac ryzyko pisał swego czasu Seeker wsakazując na opcję "naprawy systemu", a to pozwala zachować wszystkie ustawienia i dojścia do programów.
Tyle ze jest mowa o wymianie komputera na nowszy czyli tym samym o zmianie hardware'u
Rozpisze sie tutaj nieco
Swego czasu istanial problem z instalowaniem systemu w pracowni komputerowej w szkole. Co jakis czas informatyk szkolny musiał stawiac nowe systemy na kazdym ze stanowisk (było ich 20) poniewaz jak to uczniowie po ok. miesiacu system pracował jak zółw.
Jako ze wszystkie komputery byly identyczne zainstalowal nowy system i zrobił na nim obraz partycji Norton Gostem z mysla ze na kadym stanowisku go przywroci. Jakiez było jego zaskoczenie kiedy okazało sie ze 1/4 komputerow w ogolne nie wstała po takim zabiegu, połowa pracowała "dziwacznie" (STOPy, błedy systemu (taskmgr, rundll...)), z reszta było ok
To tyle z mojej strony, u Ciebie byc moze bedzie wszystko okey, zalezy od stopnia wymiany sprzetu
Rozpisze sie tutaj nieco
Swego czasu istanial problem z instalowaniem systemu w pracowni komputerowej w szkole. Co jakis czas informatyk szkolny musiał stawiac nowe systemy na kazdym ze stanowisk (było ich 20) poniewaz jak to uczniowie po ok. miesiacu system pracował jak zółw.
Jako ze wszystkie komputery byly identyczne zainstalowal nowy system i zrobił na nim obraz partycji Norton Gostem z mysla ze na kadym stanowisku go przywroci. Jakiez było jego zaskoczenie kiedy okazało sie ze 1/4 komputerow w ogolne nie wstała po takim zabiegu, połowa pracowała "dziwacznie" (STOPy, błedy systemu (taskmgr, rundll...)), z reszta było ok
Nie wiem, jak to działa dokładnie, ale mam program CopyHD, co kopiuje podobno pliki tak (nawet Windowsa), źe będą się uruchamiać bez jakichkolwiek instalacji etc. Jakby co, to pisz do mnie na maila, a Ci go przyślę :)
Strona 1 / 1