Czy instalować service packi?

Otóź zastanawiam się od pewnego czasu nad sp do xp–eka. Chodzi o to źe widziałem xp–eki bez źadnego sp nawet jedynki i xp–eki z sp1 lub 2. Jedno mnie zdziwiło. Windows z service packiem działał gorzej niź bez. Znajomy ma xp–eka bez sp źadnego i co się okazuje? Po pierwsze Xp–ek nie zajmuje połowy RAM–u tylko około 130–250 mega w zaleźności ile się ma tegoź ramu ale ponad 250 nie wyłazi. Po drugie. Wielu uźytkowników forum narzeka źe xp–ek długo się włącza. U znajomego to jest jakieś 5–10s. Jednak musze pare rzeczy sprostować. Mój znajomy nie ma internetu co moźe powodować takie działąnie xp–eka. Chociaź widziałem gdzie indziej xp–eka z sp1 bez dostępu do internetu i mulił się jak zwykle. co robić poprosze o info czym tak właściwie dokładniej są sp. Aha jeszcze jedno na sp2 wiele, wiele gier w ogóle nie chce się włączyć... Mimo źe gry te chodziły wcześniej kiedy sp2 nie było. Czemu? Czyźby zmieniał on całą struktórę i język xp–eka?

Odpowiedzi: 4

Rebe:
Aha jeszcze jedno na sp2 wiele, wiele gier w ogóle nie chce się włączyć... Mimo źe gry te chodziły wcześniej kiedy sp2 nie było. Czemu? Czyźby zmieniał on całą struktórę i język xp–eka?

...Jakoś róznic w pracy między gołym, z SP1 i SP2 nie widzę specjalnie.

pomiedzy sp1 a sp2 odczulem róźnice, ale i tak mam zaktualizowany system do sp2 wiec jest ok ;)
WaGonik
Dodano
03.01.2006 11:14:04
Aha jeszcze jedno na sp2 wiele, wiele gier w ogóle nie chce się włączyć... Mimo źe gry te chodziły wcześniej kiedy sp2 nie było. Czemu? Czyźby zmieniał on całą struktórę i język xp–eka?

Cała nie,ale lista i głębokość zmian są znaczne więc i problemy mogą się pojawiać.

Zaś co do mulenia :
1. Tak krawiec kraje....
2. Złej baletnicy ....

Jakoś róznic w pracy między gołym, z SP1 i SP2 nie widzę specjalnie.
Rebe
Dodano
03.01.2006 08:51:13
Czy warto aktualizować system ?

– pewnie, źe warto aktualizować system

wiele, wiele gier w ogóle nie chce się włączyć... Mimo źe gry te chodziły wcześniej kiedy sp2 nie było

– u siebie nie widze źadnych błędów źeby jakaś gra nie chodziła.

poprosze o info czym tak właściwie dokładniej są sp

– zbiór wszystkich łatek które dotychczas powychodziły.

Jeźeli sp zbyt wiele miejsca zajmują dla Ciebie to poinstaluj tylko krytyczne łatki.

P.s. A jeszcze najlepiej spróbować samemu i się przekonać co z czym najlepiej działa.
WaGonik
Dodano
02.01.2006 22:45:28
takich tematów było mnóstwo
http://forum.centrumxp.pl/search.php

IMO jak masz neta to Sp naleźałoby wgrać, ale to tyle, wiecej juz sam szukaj
adik154
Dodano
02.01.2006 22:35:32
Profi
Dodano:
02.01.2006 22:06:49